Vegowok med sås

veggowok1

Snabba middagar vill vi väl alla ha ibland och nudlar med grönsaker hör ju dit. Det finns många goda djupfrysta blandningar som är jättegoda tycker jag perfekt som en reserv när grönsakslådan är tom!

Just nu är min äldsta dotter hemma från Tyskland med sin pojkvän och gissa om jag har längtat för vi har inte setts sen i julas. Jorå jag vet att det finns många som har det mycket värre i dessa tider…..

Nu har jag sällskap i köket också och hon är rackarns bra på att fixa mat!

 

INGREDIENSER 4 port

  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 påse babyspenat a`70 g
  • 2 nävar grönkål i bitar
  • 1 stor tumme färsk ingefära
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 1/2-1 färsk chili
  • 3 fp snabbnudlar
  • olja till pannan
  • fisksås eller salt
  • färsk koriander om du gillar det!
  • jordnötter till servering

WOKSÅS

  • 1 dl sweetchilisås
  • 3 msk japansk soya
  • 1 citron, saften av den

 

  1. Rör ihop såsen och servera den kall.
  2. Skala och strimla/skiva grönsakerna, hacka ingefära, vitlök och chili.
  3. Hetta upp en stor panna med olja och stek först morötter, paprika och champinjoner.
  4. Koka nudlarna.
  5. Låt lök, spenat, grönkål, ingefära, vitlök och chili woka med tills kålen är lite mjuk.
  6. Krydda med fisksås, soya eller salt.
  7. Lägg nudlarna på ett fat, blanda ner grönsakerna och ev. hackad koriander.
  8. Servera med såsen och salta jordnötter!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*