Grillad kål med koreansk dressing

koreansk vitkål

Det här blev riktigt gott trots att jag var lite tveksam till det stekta ägget 😉 Jag följde Jennie Walldéns recept bortsett från att jag inte hade någon salladslök men jag borde strött på gräslök istället kom jag på nu. Det blev ingen grill utan jag stekte kålen i en panna på spisen men kom ihåg att det ska vara lite spänst och tuggmotstånd i den.

Det blev mycket dressing trots att jag halverade receptet, har du inte gochujangpastan så blir det säker gott med någon annan chilipasta t.ex  sambal eller sriracha.

 

INGREDIENSER

  • 2 små spetskål , jag tog ett halvt färskt vitkålshuvud
  • 3 msk japansk soya
  • 12 salladslökar (hade inga hemma ja`)
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 4 ägg
  • olja till stekning

 

KOREANSK DRESSING

  • 1 ägg
  • 2 msk sesamolja
  • 1,5 msk japansk soya
  • 1 msk risvinäger
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1-2 msk gochujang (en koreansk chilipasta)
  • 2,5-3 dl rapsolja
  • 2 msk rostade sesamfrön , rosta dom försiktigt i en torr stekpanna

Till servering: Kokt ris eller nudlar och rostade sesamfrön

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg alla ingredienser till dressingen utom sesamfrön och rapsolja i en mixerskål / matberedare.
  2. Sätt stavmixern i botten på skålen och för den upp och ner några gånger på hög hastighet.
  3. Smaka av om du vill ha mera hetta eller sälta och vänd ner de rostade sesamfröna.
  4. Koka riset.
  5. Skär kålen i klyftor, ringla över sesamolja och soya, även på salladslöken.
  6. Stek eller grilla kålen och salladslöken.
  7. Stek äggen i rejält med olja och salta dom lätt.
  8. Lägg ris på varma tallrikar, grillad kål och salladslök, toppa med ägg den goda dressingen och strö över rostade sesamfrön.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*