Pasta med soltorkad tomat och ruccola

zetapasta tomat1 zetapasta tomat2

Pasta pronto! Ja det finns väl inget snabbare än pasta till middag och den här blev jättegod och smakrik trots få ingredienser. I samarbete med Zeta och Smakbox så testar jag två nya pastasorter, Pappardini och Vongoloni med extra mycket ägg och jag måste erkänna att pastan är väldigt god. Jag stekte bacon och serverade vid sidan om, då kan ju den som vill äta köttfritt!

 

INGREDIENSER

  • 300 okokt pasta, jag hade Zetas Pappardini
  • 2 paket bacon, skippa om du vill ha rätten veggo!
  • 1 paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2-3 msk Zetas soltorkadtomat creme
  • 35 g ruccola
  • 2 dl vatten från pastan
  • 3 dl riven lagrad ost, gärna Västerbotten eller parmesan
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan med rejält mycket salt.
  2. Dela under tiden paprika och tomat i bitar, hacka vitlök och ruccola.
  3. Stek baconet i bitar om du inte vill ha en veggorätt, lägg baconet åt sidan.
  4. Stek paprika och vitlök i baconfettet eller i olja, låt tomaterna snabbt svänga med.
  5. Slå av pastavattnet men spara några dl till såsen.
  6. Blanda pastan med paprikafräset, soltorkadtomat cremé och vatten i stekpannan eller kastrullen och låt det koka upp.
  7. Vänd ner ruccola, 2 dl ost ev. mera tomatcremé, smaka av med kryddor.
  8. Servera på varma tallrikar, toppa med riven ost och ev. bacon!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*