Det här blev middagen igår innan det blev bärplockning, trodde det skulle bli ” torrtråkmat ” för det tog en evighet innan familjen kom hem och rullarna stod i ugnen men det blev helt ok ändå. Det blev hallonplock för mig men Frida och Micke gick till blåbärsskogen. Blåbär rensade jag häromda´n och det är verkligen pest men nu ligger de i frysen och tråket har jag glömt till nästa år!
Funkar fint med en tacomix i färsen om du inte är på mortelhumör!
Köttfärsröran
500g köttfärs
1 lök
2-3 tsk hel spiskummin
2-3 tsk hel koriander
1 tsk hot paprika
färsk chili eller torkade flakes
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
1 msk honung
salt och peppar
olja till stekning
1. Fräs köttfärs och lök, mortla kryddorna, låt det puttra ihop snabbt och smaka ev av med mera kryddor.
Tomatsås
1 fp passerade tomater, 370g
2 klyftor vitlök
2 nypor socker
2 msk olivolja
basilika, timjan eller oregano, färsk eller torkad
salt, peppar
2. Fräs vitlöken i oljan och tippa i det övriga, låt såsen puttra medan du fyller bröden.
8 st tortillabröd mellanstora, köpta eller hemgjorda
3-4 dl riven ost
3. Fördela färsen på bröden, rulla ihop och lägg i en “snäv” form med skarven nedåt.
4. Slå tomatsåsen över, strö på ost och gratinera i 200 grader i 20-30 minuter.
Servera med tomat, gurka, majs, lök och vitlökscremefraiche, såsigt ska det va!
Det där är ju riktigt bra mat när man blir många och ska förbreda innan! Tack för tipset