Rostad grönsaksröra till soppa eller sås!

 
Det här är egentligen inget recept utan mer bara ett tips som är perfekt när man har mer grönsaker än man för stunden hinner äta upp eller om de börjar se lite tråkiga och mjuka ut.
Den här plåten gjorde jag när vi skulle åka bort några dagar och jag inte ville kasta något när vi kom hem;-) och sedan åkte de i frysen, härligt att hitta igen när man ska få till någon snabbmiddag!
 
 Jag tycker att COOP startat en bra kampanj, bor du nära någon stormarknad så kan du köpa knasiga grönsaker som inte ser helt perfekta ut men som smakar lika bra!
 
 
 
1. Fyll en ugnsplåt med de grönsaker du har, morötter, lök, tomater, paprika, squash, fänkål och vitlök hamnade i min.
 
 
2. Ringla över rejält med oliv eller rapsolja, salt, färska eller torkade örter, blanda om och skjuts in i ugnen på 200 grader tills grönsakerna fått lite färg.
 
 
3. Lägg alla grönsakerna i en kastrull, tippa i buljong eller vatten+tärning och koka ihop tills allt är mjukt.
 
 
4. Tippa allt i en mixer eller kör med en stavmixer, vispa ur ugnsformen med  vatten så du får med alla smaker och blanda med det i grönsaksröran.
 
 
 
♥  Nu har du en fast smakrik grönsaksröra som du kan frysa in och ha som smaksättare i grytor, köttfärssås och såser.
 
 
 
♥ Blanda med buljong och ev grädde/ creme fraiche så har du en krämig härlig sås t.ex till pasta el. lasagne.
 
 
 
♥ Blanda ut med mera buljong och grädde så har du en ljuvlig grönsakssoppa.
 

2 Kommentarer

  1. Åh ser gott och fräscht ut 😀

  2. Vilket otroligt bra tips, det ska vi absolut ta och lägga på minnet och använda oss av! Funkar ju att ha till så mycket sedan, hjärnorna går redan på högvarv:)

    Ha en fin vecka,
    kram

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*