Vi firade Anna på hennes 26-årsdag igår och precis som alla andra mammor fattar man bara inte att tiden gått så fort. Hon ska plugga språk i Uppsala så nu kommer vi inte att ses lika ofta:-( Det var hur som helst en väldig aktivitet i köket när jag kom hem igår, ungar med kompisar, mamma och mannen som alla grejade på med sallader, bröd, tårtor och grillning. Ja ingen dum ide att bjuda till kalas och jobba sent själv!
Starter blev en räksalsa eller cocktail och ni som har ögonen på skaft ser att bilden inte stämmer riktigt, jag var för hungrig för att fota faktiskt så det fick bli en gammal obloggad bild med 2 sorters meloner och gurka.
Ta det du gillar mest!
RÄKSALSA
250g skalade räkor
1/2 gurka, modell mindre
1 mango
2 avokado
2 salladslökar
1 kruka koriander
Dressing
1/2 dl olivolja
1/2 dl citron eller limesaft
1 msk riven ingefära
1 msk fisksås
1 msk honung
chili färsk eller torkade flakes, smaka dig fram!
1. Blanda dressingen.
2. Skär mango, avokado i kuber och hacka lök och koriander fint.
3. Blanda ihop allt och slå dressingen på, smaka av så det är både salt, surt, sött och starkt.
4. Låt smakerna dra i 10-15 min innan du lägger upp i glas och serverar.
Vill man förbereda så går det att lägga räkorna i dressingen över natten.