Jag hade bestämt mig att göra några nya kaksorter till jul men det går inget vidare bra……..har bara gjort gamla beprövade hittills. Ett tips här är att inte provsmaka degen alls för den är nästan godare än de färdiga kakorna!
CHOCOLATE CHIP COOKIES 12 st stooora eller 30 normala
100 gram mjukt smör
1 dl mörkt muscovadosocker eller farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
3 msk vit eller ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl (1,5 dl tog jag)
100 g hackad choklad
1 dl hasselnötter
1. Rör smör och socker fluffigt, blanda i ägget och sedan sirapen.
2. Blanda i vaniljsocker, salt och bikarbonat ordentligt.
3. Rör i havregrynen och sedan mjölet och sist chokladen och de hackade nötterna.
4. Klicka ut smeten på 2 plåtar i 12 lika stora högar och platta till dem lite lätt.
5. Grädda i 150 grader i 12 min varmluftsugn eller 175 grader och ca 15 min i vanlig ugn.
( Här stämde det inte för mig, gräddade mina kakor i 22 minuter, jag vill ha knorpiga cookies)
6. Låt kakorna kallna ordentligt innan ni mumsar i er dom!
RECEPTET KOMMER FRÅN MARIA!
De är godkända! Mums!!
Katri: Ja de fick godkänt av mig också och tyvärr så ligger dom överst i frysboxen!