Brownies wonderful

Håll i er mina vänner för här kommer en sockerbomb från Norge som jag bara var tvungen att testa. Jag tvekade länge innan jag tippade i allt socker……salt och nötter fanns inte med på receptet men det ville jag ha med och chokladen på toppen också.
Det söte liv är en riktigt rolig baksida, titta in där om du inte redan gjort det.

BROWNIES WONDERFUL
400g smör
12 rågade matskedar kakao
1 kg socker
8 stora ägg (tog nio normala)
3 tsk vaniljsocker
600g vetemjöl
2 nypor salt
2,5 dl hackade valnötter och mandlar
200g hackad mörk choklad

1. Smält smöret och rör ner kakaon, rör tills kakaon löst sig och låt det svalna lite.

2. Vispa ägg och socker fluffigt.

3. Blanda ner smörröran i äggvispet och rör sedan i mjöl, salt och nötter.

4. Tippa smeten i en pappersklädd långpanna och grädda  i 175° i ca 30 minuter.

5. Lägg chokladen på kakan när du tar ut den ut ugnen och smeta ut den när den smält.

Vi åt kakan med vispad grädde och den var riktigt mäktig men det var ju lätt att räkna ut. God och superlätt att baka och den blev inte så söt som jag trodde men nästa gång drar jag ner på sockret och ökar på kakaon!

Nu ska jag kolla in i mina skåp om det finns någon middagsmat och sedan blir det körövning ikväll.

4 Kommentarer

  1. Det var inte lite socker det 🙂 God ser den ut!

  2. Vilken mumsig kaka!! Albin och jag som var och varannan kväll bakar vanlig kladdkaka ska testa den här nästa gång. Den bör räcka lite längre tänker jag…Ha en riktigt skön och mysig helg!

  3. Låter riktigt mumsigt!

  4. Katarina:Nej här snålas det inte på sockret men det funkar nog fint att minska en aning!

    Eleonor:Ja du har en chokladälskande kille,och jag lovar att den här räcker länge för den var riktigt mäktig! Hoppas du haft en härlig helg för det har jag haft!

    Karin:Jag lovar, den var mumsig!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*