Kronärtskockscreme som passar till allt…..

….. ja kanske inte allt men till grillat, rostbiff, fisk, salami eller till små tapas är det jättegott. Det blev konserverade skockor kvar efter festen så nu får ni stå ut med några “skockiga” dagar!

Det går såklart att mixa ihop hjärtana med bara olja eller cremefraiche eller kanske en god färskost!

KRONÄRTSKOCKSCREME

1 burk konserverade kronärtskockshjärtan
1-2 klyftor vitlök
2 tsk lime eller citron
2 msk olivolja
2 msk grädde
2 msk hackad basilika eller något annat grönt
salt och peppar

Mixa allt slätt med en stavmixer!
Ja nästan, jag kom på det där med basilikan efterråt så den hängde inte med men det kvittar.
Smaka av med kryddor och syra.

Nu ska jag leta något kakrecept för jag har helt tomt i frysen om det skule dyka upp något fikafrämmande!

2 Kommentarer

  1. blir fint att fylla kycklingfiler, linda in dem med parmaskinka och köra in de i ugnen, saknat kronärtskockskrämen som jag tidigare (av lathet) köpte färdig 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*