Älgburgare med dressing och grönsaker

Mannen fick en hamburgerpress i julklapp, en pryl som jag klassat som en töntig hyllvärmare. Hur svårt kan det vara att klappa till några hamburgare? Men jag är inte den som är den och inte kan ändra mig, den var ju helt perfekt och ryms hur bra som helst på hyllan!
Kom bara ihåg att inte översteka burgarna då blir de så tråkiga och man får tugga i en evighet, lättstekta om jag får bestämma.

ÄLGBURGARE
5 hg älfärs
1 äggula
1 dl grädde
2 tsk sambal
1 tsk salt
nymalen vit och svartpeppar
smör till stekning

1. Blanda ihop färs och kryddor och låt smeten vila en kortis.

2. Forma till 5 stora bollar, platta till och stek dom i rejält med smör.

Det dressingen här blir godare än köpetuben det lovar jag om du har tid, lust och ork alltså.

DRESSING
1 dl creme fraiche, helst 34:an!
1 dl majonäs (hemgjord eller “köptas”)
2 msk bostongurka
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
2 tsk senap
2 tsk vinäger
salt och peppar

1. Blanda ihop allt och smaka smaka smaka tills du är nöjd!

6 Kommentarer

  1. Det ser gott ut! Vi åt med älg i dag men det blev en stek 🙂

  2. Mums vad gott med burgare!
    Dressing som man gör själv slår alla köpta! 🙂

  3. Men hjälp vad gott! Älgburgare MÅSTE jag bara prova någon gång i mitt liv. Det låter super!

  4. Hamburgerpress körde vi med vid grillen i sommras, kanon! Älg låter spännande, lammburgare och veggo brukar vi variera oss med…

  5. Men så himla gott det ser ut!
    Älgköttbullar har vi gjort och ätit – men vi måste testa älgburgare nästa gång 🙂

    trevlig Söndag

    / Jenny

  6. Det här såg mumsigt ut. Får leta upp lite älgfärs i frysen tror jag. =)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*