Gravad älgrulle med nobissås

Jag har hört att det ska vara så gott med gravad oxfilé och när jag googlade på det så dök det upp recept på gravad rulle också. Ni vet den där biten som man blir lurad på när ögonen går i kors mitt i natten och älgköttet aldrig verkar blir färdigpackat. Precis så var det för mig häromdagen när jag tog upp en påse där det stod  “fina skivor???” Mycket riktigt så var det rullen och nu har den legat och gravat sig i en vecka och precis blivit provsmakad i tunna skivor på gott surdegsknäcke (coop prima, riktigt goda produkter det där men jag har inte fått några gratisprover om ni undrar) och med nobissås till, inte dumt alls. Jag rev lagrad prästost i såsen för den blev aningens för tunn.

Köttreceptet hittade jag här och såsreceptet här.
Det ser ju rätt gott ut med sallad och äggula till också som Magdalena gjorde men det får bli en annan gång, nu blev det sås och macka!

 

6 Kommentarer

 1. Älgrullen är ju inte den mest lättlagade biten, men detta verkar mycket lockande.
  I fredags åt jag en mycket fin bit charkuteri gjord på nötrulle.
  Fram för fler rullar!

  Varma Värmlandshälsningar/ Mimmi

 2. Vi brukar göra saltrulle och mos med brunsås till!
  Rullarna går åt ganska fort hemma hos oss =)

 3. Tänk om man hade haft en jägare tillhands, det låter som det finns så mycket gott att göra med köttet. Får väl kanske jaga 🙂 tag på en…

 4. Maken gravade älgkött för första gången i höstas. Jag gissar att det var gott för jag hann inte ens smaka innan det var slut. 🙂

  Vi brukar faktiskt göra skav av rullen.

  Jag har nog tänkt samma som du om hamburgerpress. =)

 5. MIMMI:Ja heja heja alla rullar!

  FRU S: Låter inte dumt det heller!

  MÅRTENSSONS KÖK: Ha ha ja har du "jägarexamen"!?

  MÅ GOTT ÅSA: Ja skav måste ju passa fint. Du måste vara snabbare nästa gång Åsa!

 6. Men herregud vad gott. Åt gravad oxfilé en gång i Smögen och gillade detta. Nu gäller det bara att få tag på en älg 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*