Tomatsoppa med tortillabitar

Oj vad vi röjt och kastat i helgen! Anna och Lisa har varit hemma och gått igenom endel av sina saker. Vi har liksom sparat ALLT sedan dom var små men nu ska här renoveras på vårkanten så förrrådet måste bli städat. 
Nu har vi inte bara jobbat utan haft kul också, på fredagkväll var vi på 50-årskalas och lördag blev det dans på Eriklslund! Det känns i min “odanstränade ” kropp efter en hel kväll.

Det var många förslag på middag idag men vi hade svårt att enas men tomatsoppa ville vi ha allihop. Söndagsmat? Jajamen jag har inga problem med soppa på en söndag särskilt inte när Anna bakat semlor………

TOMATSOPPA 4 port
500g passerade tomater
1 dl tomatpuré
1 lök
2 klyftor vitlök
5 dl vatten
1 dl grädde
1 fond du chef buljong
2 tsk honung
2 tsk balsamvinäger
örtkrydda eller touch italy krydda
tabasco
2 msk olivolja
ev. salt och peppar
kryddgrönt
creme fraicheklick

1. Hacka lök och vitlök fint och fräs det mjukt i lite olja.

2. Låt tomatpurén fräsa med och tippa sedan i vatten+buljong.

3. Låt allt koka upp, tippa i grädde och smaka av med kryddor, sötma och balsamico.

4. Strö något kryddgrönt över soppan och servera gärna med en klick creme fraiche.

Jag fick en jättegod krydda i julklapp (tack Maria!) med bl.a soltorkad tomat, peppar, vitlök, och paprika som är jättegod och den finns att köpa här.

TORTILLAMACKA (eller quesadillas)
♥ tortillabröd
♥ salami, skinka eller nåt liknande
♥ riven ost

Ja du kan lägga lite tomatsås, creme fraiche, paprika, lök eller avokado emellan också men inga mängder behövs det.

1. Lägg fyllning på ett bröd och kläm ett annat på.

2. Stek i en torr panna eller i ugnen tills osten smält och bröden fått färg.

3. Om du steker i en panna så vänd med hjälp av en tallrik.

En kommentar

  1. Tomatsoppa är en riktig höjdare, verkar som det finns hur många olika varianter som helst. Gott är det i alla fall…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*