Tre små tilltugg före maten eller till drinken

Jag köpte två nya produkter från Coop Prima som vi ska testa på några vänner ikväll. Det ena var en lagrad chorizo (med ett krångligt namn) och det andra ett hårt surdegsknäcke.

♥ chorizo

♥ surdegsknäcke

♥ brieost

♥ körsbärstomat

Här är det bara att ta de ostduttar du har kvar i kylen och om smeten blir för lös så river du bara i mera ost!
Vill man att det ska se riktigt snyggt ut så hacka gräslöken finare än vad jag gjort….

OSTBOLLAR ca 25 st små
80 g chevré
150 g philadelphiaost
100g riven cheddarost
1 nypa salt och peppar
kex eller knäckebitar
fikonbalsamico eller någon marmelad på toppen

Garnering: Hackade nötter, gräslök, persilja, pepparkakssmulor, torkad frukt

1. Kör ostarna i matberedaren och ställ smeten kallt.

2. Rulla små bollar och garnera.

3. Lägg på en brödbit eller stick en tandpetare i bollen.

 SMÖRDEGSINBAKADE OLIVER

1 burk gröna oliver med ansjovisfyllning (150g)
2-3 frysta ark smördeg
1 ägg
1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1 tsk Touch Italiakrydda eller din egen favvokrydda

1. Tina smördegen och kavla ut den så tunt du kan.

2. Sporra rutor och vik/rulla in en oliv i varje (nyp till degen)

3. Blanda sesamfrö, salt och någon örtkrydda på ett fat.

4.  Pensla varje oliv med vispat ägg och vänd i fröblandningen.

5. Grädda i 15-18 minuter i 175°.

TREVLIG HELG MINA VÄNNER!

2 Kommentarer

  1. Ser verkligen gott ut det här, Karin. Ha nu en trevlig kväll med dina vänner.

  2. Mmmm, oliverna låter mums!
    Ha en fortsatt härlig helg.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*