Varm brieost med nötter och skinksallad

En eftersläntare från helgen kommer här, en förrätt men den skulle passat lika bra som en kvällsmysrätt framför tv:n. Det här var heller inget planerat för då skulle jag kanske skaffat osaltade nötter men det störde inte mig att det blev en gnutta salt mot söta honungen.
Varför tog jag ingen bild när osten varit inne i ugnen och blivit krämig?

VARM BRIE
500 g brieost, en halvmåne
1,5 dl nötmix (OLW:s orange )
1 msk honung

Jag la osten i en teflonform, ringlade honung på toppen och tröck dit lätt hackade nötter.
10 minuter i 175° ugn och servera direkt, kanske den skulle stått inne en minut till eller två.

SKINKSALLAD TILL OSTEN
8-10 skivor kallrökt skinka
1 liter blandad sallad, skott, ruccola som du gillar
10-12 småtomater

Baguettskivor/vitlöksbröd eller crostini är gott att äta till.

En god balsamico hade passat till men min var slut.

Tänk vad glad och pigg man blir när solen skiner! Jag blev sugen på matjessill på vägen hem idag och håller suget i sig så äter vi det i morgon för idag gnagde vi på rester från frys och kyl.

6 Kommentarer

  1. Varm brietårta är ju så gott, blev lite överraskad faktiskt att det va just så gott..

    Vad kul att få vara med i tidningen så där.

    Chorizokorven lockar nått fruktasvärt, så gott..

    Svar: ang festen så va det himla kul och födelsedagsbarnet va nöjd och det är ju huvudsaken.
    Va nästan lite kul att få "spöka" ut sig lite granna.
    Va ju riktigt varm och skönt igår, vi smakade en ny sorts pizza som jag fått..
    Vem vill stå och laga mat när solen skiner?
    Önskar dig en trevlig vecka.
    Kram

  2. De där var oxå kanongott, ska absolut prova det hemma någon dag. jättebra till fredagsmys.
    Kram

  3. Hjälp, hur gott lät det här?? Ska jag garnaterat prova till helgen, vilket härligt fredagsmys-mums ;-)!
    Håller med ang. dagis, han får blir hemma hos mamma en tag till så får vi se. Varken han eller jag är redo och jag jobbar ju hemifrån så…
    Ha en underbar tisdag!

  4. åh, det där fick vi på påskdagen, det är gott, men jag fick ju inte äta när jag är gravid 😉 men nötternas sälta och knaprighet och den mjuka osten är sååå god!!

  5. Oooh så gott! Och jätte fina bilder! En sån där sallad skulle inte sitta helt fel just nu! 😉
    Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake

  6. åh det här måste jag prova:)brieost är det bästa jag vet.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*