Min mamma har varit till Grannäset i Kälarne med några vänner och ätit fantastiskt gott. Hon pratade sig hes om maten och den här svampsoppan så jag var helt enkelt tvungen att laga den. Nu vill jag ha guldstjärna för jag FÖLJDE receptet helt och hållet bortsett från att jag bytte lite av vattnet mot grädde. Jag har aldrig haft tomatpuré i mina svampsoppor men det ska jag fortsätta med och mamma hade rätt, den blev god! Undra om jag har några vänner som vill åka med dit på vårkanten?
Det här fick bli förrätten till vår lilla fest igår och jag använde mina trumpetsvampar.
Grannäsets svampsoppa
30 g svamp
1 stor gul lök
2,5 svampbuljongtärning
1,1 liter vatten
1-2 msk tomatpure
1 dl grädde
50 g ädelost
maizena till redning
smörklick
Lägg svampen i blöt en stund och spara vattnet.
Hacka svamp och lök och fräs det i smör och låt tomatpurén fräsa med,
Tippa i vätska och buljong och låt allt koka upp.
Smula i osten och låt den smälta.
Smaka av!
Jag stekte krutonger av vanligt vitt formbröd i smör och olivolja och kryddade med salt men glömde persilladekryddan.
Osten jag använde var en ekologisk Kornblomst Blue som var himla god och det är bara jag som vet var biten som blev över ligger!
Jag hänger gärna med.
Soppan ser fantastiskt god ut.
Kram
Ja, jag hänger oxå med.
Jag skulle gärna hänga med men det kanske inte gäller för dina "vänner"?;)
Ja, jag räknar mig till en av dom där vännerna!
Kristina, Maria, Marianne och Katri: Kul att ni hänger på! Marianne du får väl se till att flytta hemåt snart:)men vi kan vänta tills du kommer!
Förresten den som bor längst bort bjuder visst är det väl så?
Milde tid vad du har fixat och donat! Det ser verkligen fantastiskt gott ut! Å du, jag följer också gärna med till Grannäset:) Verkar finnas mycket gott där…..
Kerstin: Härligt då hänger du också på!