Lammsandwish med senapskräm

Ibland smakar maten nästan bättre dagen efter kvällen innan! Vi har varit på Fridas innebandymatch nyss och jag blev hungrig fast jag inte sprang ett dugg. De förlorade men vinna är inte allt, just där tänker vi inte helt lika dottern och jag. Jag är född helt utan vinnarskalle!

Det här gjorde jag mackan av:

♥ lammstek (eller annan stek i skivor)
♥ rostad fiberfranska
♥ sallad
♥ tomat
♥ lök

Senapskräm till 2 mackor
1/2 dl cremefraiche 34%
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Smeta på lite sås på det rostade brödet innan du lägger på grönsaker och kött.
Ringla på mera sås och toppa med bröd!

Nu är det soffan och körslaget som gäller och jag hejar på Ola!

12 Kommentarer

 1. yes yes ola vann smaskiga mackor, har just fått en gin och tonic serverad inte dummt det heller.ha det bra.

 2. Så gott! Smörgåsar skulle jag nog kunna leva på!

 3. Kul att Ola vann fast en av finallåtarna lät sådär.
  Ha det fint fast jag vet inte riktigt vem du är!

  Emmas Kök: Mackor är aldrig fel det!

 4. Märit Norgren

  Hejsan!
  Vilken supertrevlig blogg du har! Har hittat hit idag via äventyrsbyggarna och hit kommer jag att titta in fler gånger.
  Jag är ett stort matfreak, gillar att laga mat och testa nya rätter efter färdiga recept eller efter eget huvud och vad som ev. finns hemma.
  Mackan med lammkött på måste jag bara testa framöver när jag gjort iordning en stek.
  Tack än en gång för trevlig läsning!
  /Märit

 5. Märit: Hej vad kul att du hittat till mig och att du också är lite "matstörd" som jag!Kom gärna tillbaka och tipsa mig gärna om din favoritmat för det är kul och höra. Du lagar kanske mycket gott med älgkött?
  Ha det fint och välkommen tillbaka/Karin

 6. "Matstörd" var en bra benämning!
  Jag samlar på mig kokböcker, som jag sällan eller aldrig lagar nåt från men däremot sitter och läser och efter det lagar min egen variant av vad det nu än är. Bakning är inte riktigt min grej men en och annan bulle o sockerkaka blir det liksom lite matbröd. Annars är det Lasse som bakar det mesta matbrödet (jag har blivit känslig för mjöl och får klåda av det).
  Jag har älgkött (Niklas har ju börjat jaga så det är enkelt). Oftast gör jag vad jag kallar för "karvkött". Jag karvar helt enkelt av kött i skivor o strimlor (blir lite större än skav)när köttet är halvtinat. Sen kryddar och steker jag som vanligt och låter därefter köttet koka efter så att det blir mört. Serverar gärna rostade grönsaker och tzatziki eller kantarellsås till. Tyvärr har jag ju inget svampställe så jag får snåla med det lilla jag har fått till skänks! Annars blir det ju mest grytbitar, tjälknöl och färs av köttet.
  Ser att du lagar lite lamm. Där har jag ett kanonrecept på lammfärsbiffar. Dom som säger att dom inte äter lamm ändrar sig snabbt efter att ha ätit dessa biffar.
  Ha det gott!
  /Märit

 7. Det är GOTT med smörgåsar, mums

 8. Mmmmm.. ge mig en macka! 🙂 har i Kiwiland som du sa fint brukar kalla det finns det ju gott om lamm, sa vi kan val svanga ihop en san nar du kommer hit!
  Saknar deJ!
  Kram kram

 9. Senapskrämen måste jag pröva nästa gång jag ska göra en varm macka måste ju passa ypperligt..

 10. Fidde Andersson

  Otroligt många recept du har som ser fantastiskt goda ut Karin..måste testa!!!

  måste förgylla matglädjen här i Ockelbo med några av dom..

 11. Märit:Karvkött lät spännande och dina lammfärsbiffar också.Nu gjorde jag ingen färs av mitt lamm men jag har köpt några gånger. Du kan väl skaffa dig en matblogg? Vore kul med någon som är nära!

  Nadja:Ja vi ska inte underskatta mackor alls!

  Äldsta dottern: Hej min skatt, ja klart vi ska käka lamm när jag kommer till dig! Saknar dig som en tok och räknar dagarna….kram

  Therese:Det passade kanon, jag funderar på att köpa grovkornig senap och smaka hur det blir.

  Fidde: Men vad kul! Vi träffades ju hos Ulla för längesen! Laga på och berätta hur det blev sen!

 12. God morgon Karin!
  Har tänkt tanken om en blogg några gånger men då blir jag ännu mera fast vid datorn skulle jag tro, släktforskningen tar ju en tid också!
  Lamm behöver jag inte köpa, dom "växer" här! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*