Här i huset har vi slutat med middag och satsar enbart på söta saker! Nej då det där var ljug (det heter lögn) men vi har nyss ätit en varsin hamburgare och kollat på Bonde söker fru och det känns inte som den middagen är något att blogga om (programmet är både kul och fruktansvärt pinsamt mellan varven.) Jag fick mitt lamm igår som jag beställt från en hage i Hälsingland och då blev det till att rensa i frysen. En burk med falska potatisbakelser som blev gräddade en aning för länge fick nytt liv som arraksbollar. Känner du att du missat klet och kladd när du var liten så är mitt recept något för dig!
ARRAKSBOLLAR ca 30 st
700g mjukkaka eller kaksmulor
100g mjukt smör
2 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
1-2 msk arraksessens
GARNERING
200g mörk choklad
2 msk neutral olja
chokladströssel
Mixa smulorna med elvisp.
Blanda i det övriga ingredienserna.
Smaka av om det behövs mera essens, socker och kakao!
Rulla till bollar och lägg dom på ett fat i frysen.
Smält chokladen och blanda i matoljan.
Doppa bollarna i chokladen, jag använde tandpetare men det finns säkert fiffigare sätt.
Strö över chokladströssel och lägg bollarna kallt.
Åh jösses, det är var inget för mig att titta på nu i förmiddagstider. Så goa de ser ut!
mmmm Marabou! Så gott!
Mmm vad gott med arraksbollar. Extra gott med choklad på dem också! Mums:)
Gottis!! Men nog inget för mej. Jag har nästan panik över att klet och kladd. Måste missat något väsentligt som barn….
Helena du måste väl ha ett förmiddagsfika, hi hi!
Nadja visst är det nåt speciellt med choklad?
Emelie det var kletigt med chokladen men gott!
Kerstin: Ja men just ja det hade jag nästan glömt!
Åh, det var hur längesen som helst som jag rullade arraksbollar, var en ett stående inslag på vårat gottebord på jul. Att dessutom doppa dom i choklad kan ju inte bli bättre, mums.
Hoppas du har en bra helg!