Jordgubb och rabarberkaka

Det blev jordgubbar över efter middagen igår och nu har de hamnat i en kaka som jag hittade hos COOP . Det luktar mumsigt av den och med mörk choklad ringlad över och med glass till får det bli efterrätten på lördag när vi ska ha lite party. Jag lägger den i frysen så länge och hoppas den är god ändå till helgen.

GUBBEKAKA
1/2 liter jordgubbar (250g)
1/2 liter rabarber (225g)
100g smör
2,5 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
1/2 msk malen ingefära
skalet av 1 citron (jag tog saften också och ökade en gnutta mjöl)
6 dl vete
1 msk bakpulver
1 dl socker (jag tog 1/2 dl)
1 msk potatismjöl
(50g mörk choklad tycker jag)

Sätt ugnen på 225°.
Dela gubbar och rabarber i bitar.
Smält smör och tippa i mjölken och låt blandningen bli ljummen.
Vispa ägg och socker.
Tippa i mjölet blandat med bakpulver, riven ingefära, citronskal och smörblandningen.
Blanda i socker och potmjöl med bären.
Häll smeten i en smord långpanna och dutta runt bären i formen.
Grädda i 20-25 minuter.

Imorgon är det sångtime för mig, kören ska sjunga med Sarek på torget i Sundsvall, huuuur kul som helst ska det bli!
Det är väl bäst att packa med sig fleecejackan…

6 Kommentarer

  1. åh vad god den såg ut! jag brukar bara äta jordgubbar och rabarber tillsammans i smulkaka annars.

  2. Så gott det lät! Jag har också ett par liter står i kylen, måste fixa något med imorgon!

  3. först såg jag bilden : mums! sen läste jag receptet: hurra vad gott! sen läste jag ringlad choklad: helt såld.

    ha det så trevligt på kalaset!

  4. ååh vad smarrig den såg ut.. 😛 Nu blev ja sugen på att baka..

  5. Såg verkligen gott ut.
    Måste prova att göra den.

    Hoppas att du packade ner regnkläderna oxå

  6. Mumsigt! Låter gott med citron och ingefära i kakan. Långpannan är en räddande ängel eller hur!?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*