Middag blev vi bjudna på idag av Olle och Frida var med och fixade. Vi fick indisk mat, kofta kabab som är stora köttbullar i kryddig tomatsås, sallad med tomat, ruccola och mozzarella. Det var hur gott som helst och tänk när vi precis ätit klart var det bastutid för damer så disken kunde ju inte jag ta då!
Kofta Kabab
500g nötfärs
1 msk riven ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1-2 gröna chilifrukter
1 tsk garam masala
1 dl ströbröd
1 stort ägg
1 tsk salt
Såsen
4 stora tomater
1-2 gröna chilifrukter
3 cm riven ingefära
5 msk matolja
2 tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
2 msk hackade sötmandlar/jordnötter
2 tsk paprikapulver
yoghurt till servering
1. Blanda ihop allt till köttbullarna och forma 12 stycken. Smaka er fram med chilin!
2. Mixa tomater, chili och ingefära med stavmixer eller matberedare.
3. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs kryddor och mandlar några sekunder. Tippa i tomatpurén och låt allt puttra ihop i ca 20 minuter.
4. Lägg i köttbullarna och låt dom koka med i ca. 15 minuter. Späd med vatten om det behövs och
garnera med citron och hackad chili.
Så här fint var det idag!
Åh vad HÄRLIGT det ser ut. Vi skulle varit i Storhogna i helgen men pappa blev dålig så vi ställde in det… 🙁 Hoppas din vecka blir toppenbra – kommer att sakna dig när jag kommer upp o jobbar!!!)
Anna på jobbet: Vad tråkigt att ni blev hemma då!
Ja det hade varit kul att träffas Anna!
Kram Karin
Jag är avis 🙁
Det ser verkligen underbart ut med sol från en klarblå himmel och jag hoppas ni får bra veckor. Kofta kabab låter spännande. Indisk mat har jag ätit en gång och det var på Zakynthos av alla ställen. Men vad jag kan minnas var det väldigt gott!
Anneli
Lisa vi saknar dig men du kommer ju snart!
kram kram
Anneli vi har det jättehärligt! Jag minns inte att vi åt indiskt på grekön men jag är ju inte känd för mitt minne heller, ha ha, testa tandoori house i S-vall vettja!