Enkel köttfärssoppa med vitkål

köttfärssoppa1

Än har vi vinter och då passar det med varm soppa tycker jag! Det var längesen jag gjorde köttfärssoppa, det blir nästan alltid vegetariska soppor i mitt kök. Den här soppan kallas också för Nikkaluoktasoppa. Jag filurade om jag skulle ha i kummin i för den smaken gillar jag….. men det får bli när jag tar upp den ur frysen för det blir en middag till och några matlådor också!

Psst… har du barn som gillar tacos mer än soppa så krydda med spiskummin så slinker den nog ner lättare!

 

INGREDIENSER

  • 4 hg köttfärs
  • 4-5 hg vitkål
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1,5-2 liter buljong
  • nymalen svartpeppar och ev salt
  • 3 msk smör eller olja

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Strimla vitkålen, riv morötterna och hacka lök och vitlök.
  2. Stek färsen och krydda med salt och peppar.
  3. Fräs alla grönsakerna i smöret i en stor kastrull, låt tomatpuré och senap svänga med på slutet.
  4. Tillsätt färsen i grytan och 1,5 liter buljong och låt soppan småputtra i ca 15 minuter.
  5. Smaka av med vinäger och kryddor och späd med mera buljong om soppan är för tjock!

2 Kommentarer

  1. Petra Viberg

    Tack för ett riktigt fyndrecept, Karin. Vi tänkte dela det på vår blogg och hoppas att du inte misstycker. Hälsningar Petra & Zyon / Ristrettofood

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*