Frösotto med grönsaker, kryddiga korvar och parmesan

frösotto2

 

frösotto1

Det är ju underbart när man lagar något som man inte tror ska bli så särskilt gott men som visar sig bli supergott! Nu ska jag ju inte ta åt mig äran själv för idag var det snabbmiddag med en färdig risottobas men som innehåller frön och därför kallas frösotto. Jag fick den här i en Smakbox och tänkte att det där kommer jag aldrig att köpa själv men även jag kan ändra mig 😉 det var jättejättegott! Jag köpte Coops alspånsrökta korvar med oregano och timjan och fräste lite grönsaker med också, ta det du har så lovar jag att det blir en hit, extra festligt att toppa med serrano eller parmaskinka!

 

Ingredienser

  • 1 paket Frösotto från Risenta
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl vatten
  • 2 fp kryddiga korvar (4-6 st)
  • 1 liten zucchini
  • 3 tomater
  • 1 dl riven parmesan eller annan lagrad ost+ost till servering
  • 1/2 citron, saften av den
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök och fräs det i oljan någon minut och låt sedan frösottomixen fräsa med.
  2. Tippa i 5 dl vatten, rör om och låt frösotton puttra under lock 15 minuter.
  3. Stek under tiden korven i smala bitar sedan zucchinin i små bitar.
  4. Dela tomaterna i småbitar och rör ned dem i frösotton efter 15 minuter.
  5. När ris och frön är mjuka men med tuggmotstånd vänd ner zucchinin, parmesan och smaka av med pressad citron, salt, peppar och timjan eller basilika.
  6. Servera på varma tallrikar, toppa med korv, strö över extra ost och njut!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*