Ljummen rotsakssallad med fetaost

potsallad4 potsallad5

Höstiga primörer på ett fat med bönor och fetaost. Den är god som den är om du vill äta vegetariskt annars passar salladen till kött, kyckling och fisk av alla de slag. Koka de grönsaker du gillar men glöm för allt i världen inte dressingen 😉 Jag tog dill och persilja i dressingen men det blir gott med basilika, timjan och oregano också!

INGREDIENSER 4-6 port

  • 300g potatis
  • 300g rödbetor
  • 200g morötter, gärna små
  • 150g edamamebönor
  • 2 nävar ruccolasallad
  • 150g fetaost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Dressing:

  • 1 dl hackade örter t.ex dill och persilja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk vinäger eller citronsaft
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk senap
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

 

 

Gör så här:

  1. Koka rödbetor.
  2. Koka potatis och morötter så de har lite tuggmotstånd, låt bönorna koka med på slutet 2 minuter.
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Lägg ruccola på ett fat, dela de kokta grönsakerna i bitar och lägg på fatet.
  5. Fördela dressingen, smula över fetaost, strö på flingsalt och nymalen svartpeppar.
  6. Servera salladen ljummen eller rumstempererad.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*