Baconlindad lax med krämiga grönsaker

baconlindad lax2 baconlindad lax3

baconlindad lax

Har ni redan planerat söndagsmiddagen? Annars är det här enkelt och gott tycker jag. Fänkål är min absoluta favoritgrönsak till fisk och här blandade jag i cremefraiche men det blir gott att bara lägga grönsakerna i botten också.

Ha en skön söndag mina vänner!

INGREDIENSER

  • 4 portionsbitar lax
  • 8 skivor bacon
  • 1 dl riven lagrad ost t.ex cheddar, präst eller parmesan
  • 1 liten fänkål
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 dl vatten
  • 1/2-1 citron, saften av den
  • 2 msk hackad dill eller gräslök
  • 2 msk smör
  • salt och nymalen svart och vitpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla morötter och fänkål fint, hacka vitlök  och fräs allt i smör, salta och peppra.
  3. Tippa i creme fraiche + vatten+ 1 msk citronsaft och låt det sjuda i några minuter.
  4. Skär en ficka i laxen, pressa över lite citron, salta, peppra och kläm ner osten i fickorna.
  5. Lägg grönsaksröran i en liten ugnsform som rymmer laxen.
  6. Vira runt bacon runt laxen och lägg den i ugnsformen.
  7. Kör laxen i 15-20 minuter beroende på hur stora bitar du har.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*