Rispappersrullar med räkor och en nudelsallad

nudelsallad rispappersrullar rispappersrullar2 rispappersrullar3

Hej mina vänner här får ni en fräsch och enkel sallad som passsar till både kyckling och lax eller bara som den är. Dressingen är smakrik och stark så ha inte på allt på salladen utan låt var och en “dressa” till lagom hetta!

Rispappersrullarna är goda att ha som ett plock före maten eller servera allt på en gång 😉 Rullarna ska dippas i en het sås och dressingen till salladen fungerar perfekt eller gör en sås med sweetchilisås.

Två såser är bra så kan man välja!

Edamamebönor (finns i frysdisken), gurkstavar och räkchips är också gott att ha på “dippfatet”.

Rispapperet brukar jag snabbt doppa i en stekpanna med kokande vatten, lägga på en handduk och sedan fylla med de grönsaker. Morot, gurka, salladslök, koriander och ev. räkor om du inte vill ha dem vegetariska. Tycker man att rispappret är meckigt och gummiaktigt så funkar det att lägga allt i ett salladsblad också!

NUDELSALLAD 4 port

 • 250g risnudlar
 • 3 avokados
 • 2 små paprikor
 • 1 liten gurka
 • 1 mango
 • 1/2 -1 kruka ingefära

Dressing

 • 1/2 dl fisksås
 • 1/2 dl vatten
 • 1 msk citron, lime eller risvinäger
 • 1 msk honung eller socker
 • 1 klyfta  riven vitlök
 • 1 tumme riven ingefära
 • 1/2 hackad färsk chili eller 1/2-1 tsk sambal
 • 1-2 msk hackad koriander

 

Dippsås/dressing

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*