Kryddor

Jag är en kryddfreak! Någon fler?
Jag köper kryddor inte alltid för att jag behöver utan för att jag kan komma att behöva dom, så därför finns det en hel del hyllvärmare hos mig. Men det är ju också himla bra att ha mycket kryddor hemma det kan ju höja upp den tråkigaste maten till Kebnekaise om man har tur. Dit vill jag förresten vandra snart!
Man slipper också köpa tacomixer och alla möjliga andra mixer ,blir aldrig kris liksom! Jag köper kryddor på alla möjliga ställen,eftersom jag  inte är allergisk för allt från Eldorado så brukar jag köpa deras kryddor på Willys. På Överskottsbolaget ramlar det också ner en heldel i korgen.Kommer man sedan någon gång till huvudstaden så är ju Hötorgshallen  ett paradis av både mat och kryddor.Där kan jag gå hur länge som helst och bara tokglo på allt man inte sett och smakat.
Skulle tro att det finns bra orient och turkaffärer i alla förorter,bodde på hotell i Husby en gång och där blev det handla av i en liten butik! Försöker att undvika glutamat,(smakförstärkare, E621,MSG) men jag gillar en del kryddblandningar som har det så detså! Men läs det här om du orkar! Förstod inte min mamma när jag var liten och ALLA hade Aromat hemma men hon vägrade köpa det och sa  -Nej det där Glutamatet är bara skit det.

Svägerskan Maria tog med mig till CajsaWarg  på Söder och tror ni jag hade en käft som en Guppy där då?
På Internet finns det många krydderiköpställen,tyvärr så finns inte Brattberg kvar ,där köpte jag en del.
 Här är några kryddsidor.Flera tips tack från er som vet! Prisjämförelsen får ni fixa själva.

Tuvet 

Ölands örtagård
image65
Lyckas med mat

Krysmyntagården 

Svampbutiken

Aromboden

Söderkryddan

Spicyimport

Är du sugen på att odla egna kryddor och roligheter så titta in till Solan!

2 Kommentarer

 1. Henrik Winzell

  Hej Karin!

  Vilken häftig bloggsida du totar ihop! Tänkte bara tipsa om en sida med SPICE ISLANDS kryddor. Har för mig att vi pratade om att det var svårt att få tag på dem när vi gjorde de berömda korvarna i Kölsillre… Finns på http://www.spicyimport.com/

  Lycka till med det fortsatta bloggandet!

 2. Ja det här är riktigt kul faktiskt fast jag aldrig gillat datorer,helt sjukt! Du gjorde ett bra jobb på mötet igår. Rätt taktik att vara positiv trots eländet.Jag länkar till den där kryddsidan också.
  Vill att vi träffas snart och lagar mat fast bollen är väl hos oss!
  Ha de bra/Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*