Bräckt kassler med nässelstuvning

Jag är hemma från jobbet den här veckan och det känns bra, det tycker framförallt kroppen som verkar ha inslag av bly just nu. …känns konstigt…han fattas mig. Tänkte cykla några varv på cykeln men insåg att det inte var rätt dag för det. Orkade inte förmå mig att kliva upp på cykeln ens. Voicekanalen var försvunnen och "rysskanalerna" hade fel musik så grattis cykeln du får vila några dagar till.
Men masa dig ut Karin och hämta lite luft ska du se att det känns lite bättre! Så det gjorde jag. Plockade lite nässlor bakom knuten men när jag bara plockat 1 liter så ville jag inget mera utan gick in och stuvade till dom.

Stuvade nässlor

1 liter nässlor
5 dl vatten                                                                            
1/2 tsk salt

2 msk smör
3 msk mjöl
1/2 liten lök
2 dl nässelspad
2 dl mjölk
2 msk grädde
1/2 hönsbulj.tärning
riven muskotnöt
salt,vitpeppar,socker

Skölj nässlorna noga. Jag brukar fylla mycket vatten i bunken/hinken och veva runt,
då flyter skräpet upp och den ev.sanden sjunker.
Förväll i kokande vatten någon minut bara.
Låt nässlorna rinna av och låt spadet koka ihop medan du hackar lök och nässlor fint.

Fräs löken mjuk i smöret och rör i mjöl.
Späd med vätskan pö om pö.
Smaka av stuvningen med buljongtärn, salt, peppar, muskot och en nypa socker.

Bräck kasslern i het panna med lite smör och ha så klart stekt eller kokt potatis till.
Jag strödde rostad och mortlad
szechuanpeppar på kasslern så det blev lite fart på den. Det blev en god brytning mot den salta kasslern (som dessutom innehöll E621 och fem E kompisar till hm…)och nässlorna.
Tips till er som bor i Ångekrokarna så finns den pepparn på
Gnistan i Ånge.

4 Kommentarer

  1. Krya på dig!! Ladda med nässlor varje dag. 🙂

  2. Ja nässlor är guld så varför slog jag bort spadet som blev över????? Borde väl druckit upp det!!!

    Det kryllar ju av nyttigheter.

  3. Karin, du är helt otrolig! Vilken blogg du har alltså helt underbar att läsa och att du delar med dig av både glädje och sorg. Jättemånga kramar till dig, det behöver du nu! Du har inte funderat på nån sorts catering för dina bekanta? Iså fall anmäler jag mitt intresse..ps torkade nässlor är bra till "allt", stekt potatis, i bröd, på sallad…

  4. Catering drömmer jag om!! Men här i "skogen" gillar alla att laga mat så det är kört med den drömmen. Bloggen har hjälpt mig en massa när det har varit tungt men nu mår vi rätt bra, kul om du gillar den. Gästblogga? Har inte torkat nässlor men det kanske jag borde testa!

    Kramar tillbaka!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*