Rispappersrullar med dipsås

Ja laga mat är terapi i vanliga fall för mig men idag kanske det hade varit ok att bara stekt en hamburgare.Kroppen känns tung och konstig. Vi skulle bara äta något lätt för vi ska på middag ikväll hos Torbjörn och Annica. Vi är 4 par som turas om att ha fest och det var egentligen vår tur i helgen men vi bytte med dom. Jag funderade hit och dit igår hur vi skulle göra men bestämde att åka och vara med en stund iaf, kan vara skönt att tänka på något annat en stund. Jag ska rapportera vad vi får för mat för alla i det här gänget är matintresserade så det blir alltid god mat!

De här rullarna går att fylla med nästan vad som helst i grönsaksväg,räkor,kött,nudlar och örter. Blöt rispapperet i varmt vatten ett och ett och lägg de på en skärbräda(några i taget)Lägg på fyllning och rulla ihop som en vårrulle. Det är lite krångligt och pilligt innan man får till det. Förra gången provade vi att fritera rullarna och det blev mycket godare. Men man ska nog helst ha en fritös så det blir riktigt hett och det har inte jag utan här blev det teflonkastrull!

Rispapper(finns i asiatiska butiker)
minimajs
strimlad morot                                                                       
skivade sockerärtor
jordnötter
koriander

Dipsås (som blev så god att den kan ätas med sked!!)

1/2 solovitlök
1 msk ingefära
1/2 -1 chili
3 msk citron
1 msk fishsauce
2 msk japansk soya
(honung)

Riv vitlök och ingefära och hacka chilin.
Blanda i de övriga ingredienserna.
om du tycker såsen blev stark så ringla i lite honung.

4 Kommentarer

  1. Vill du vara min bloggvän ? Kan jag lägga till dig i mina länkar ?

  2. Chili con Karin

    Klart jag vill Maria!

  3. fast jag tycker fortfarande att rispappret ser ut som kondomer 😛

  4. Ja du har rätt, de både ser ut och känns som kondomer gumman!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*