Ingas kardemummakakor

Jag såg på BBC food idag när de skördade kardemumma och då kom jag direkt att tänka på de här kakorna som Inga Fasth bjöd på när hon jobbade på skolan. De är supergoda och spröda och lätta att veva ihop och nästa gång jag ska baka kakor blir de dom här.
 Imorgon blir det varken mat eller bak för jag ska åka till Lucksta på spelmansstämma så jag kanske trycker i mig en kolbulle där !

Ingas kardemummakakor
2 hg smör
1,5 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker                                                
1 tsk hjorthornsalt
2 tsk kardemumma

Blanda ihop allt och rulla ut till längder.
Grädda i 175° tills de är klara,( ha ha jag vet inte tiden men de ska flyta ut och bli lite lite bruna på kanten)
Skär sedan sneda snittar medan de är varma.

Nu ska vi ringa och gratta Anna på Nya Zealand som fyller 22 idag!

6 Kommentarer

 1. Nu är din Anna lika gammal som mig 🙂

  Sen så tycker jag nog absolut att du ska titta in på min sida 🙂

 2. Dom här får jag kanske testa, har köpt på mej kardemumma som inte kommit till användning än! Ha en trevlig helg! 🙂 kramar

 3. Vad gott allting ser ut som du gör Karin! 🙂 Ha en bra helg!

 4. Anna:Hundra tack och kramar!

  Sara: Testa de där kakorna och mjuk kardemummakaka älskar jag också. Hoppas du haft en trevlig helg och kram till dig!

  Sofie: Tack men allt blir inte gott som jag gör, familjen får utstå många experiment, ha ha

  Hoppas du haft en trevlig helg och hunnit med Mittis!

 5. Sven-Gunnar Appelgren

  Hej…

  Jag har last din blogg ett tag och tycker det ar bade roligt och spannande, Kanns som att man kommer hem ibland. Jag ar ju nu i London och bakar, trivs mycket bra har. Men det ar alltid kont att komma hem, synd om er dar hemma nu nar tva av era dottrarna ar ute i varden. Det ar svart att flytta ibland, nar man vet att dom saknar en dar hemma. Men vill man utvaklas maste man prova pa och lara sig sa mycket man kan.

  Jag ser mitt jobb som att skapa konst, inte bara till utsendet utan ocksa till en smakupplevelse. Aven om man ar trott ibland sa ar det roligt att ga till jobbet.

  Men fortsatt och blogga. Vill du ha recept eller baktips sa hor av dig.

  Mvh Sven-Gunnar

 6. Hej Sven-Gunnar!

  Vad kul att du läser min blogg, jag undrar ibland vilka alla är som läser när man bara ser antal besökare. Det är så kul att det går bra för dig därborta och du gör helt rätt som drar iväg. Jag skrivit om dig på bloggen utan att fråga faktiskt! Klart jag vill ha några roliga recept men de måste vara på min nivå! Frida har önskat sig tårt och kakkalas när hon fyller 18 i slutet på september så jag har börjat planera lite.Det är tur att hon är hemma iaf. Sköt om dig/Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*