Trattis, Kattis och jag!

Idag har det blivit en höstrensardag ute i fina vädret. Sista inplockningen av persilja och gräslök som hamnade i frysen. Jag har testat att frysa in alla kryddor i år så får jag se om de är bättre än de torkade. Kattis hängde med mig till skogen och vi plockade en varsin korg med trattkantareller fast de var små, om några veckor kan vi nog gå dit och plocka lite till.

Till middag blev det lite skåprens och bulgur. Det finns ingen godare restmat än det här(jodå det kanske finns det!) och bulgur är god både kall och varm. Det blir krispigt och gott med brödet i också, men blanda i det du vill bli av med!
Jag har blivit kesoinspirerad av Anna så kolla in hennes kesoröror och goda mat ! Hade en mango som var träig och sur som jag tänkt hackat i. Svårt att hitta den perfekta mangon tycker jag, ska ha Icas djupfrysta på lur i frysen för den var helt ok.

Bulgursallad med krutonger och kesoröra  3-4 port
2 port kokt hel bulgur
1 kycklinglår
1 paket bacon
1/2 paket crabsticks
2 tomater
1,5 paprika
fetaost
rödlök
brödkrutonger stekta i smör och lite krydda på
salt, peppar,chili och vitlöksolja,pressad citron

Kesoröra
1,5 dl keso
1 dl turkyoughurt
1/2 msk hackad grön chili
1 klyfta vitlök
3 hackade soltorkade tomater
1/2 dl oliver som hackas
1 näve bladpersilja
salt, peppar

5 Kommentarer

 1. Jag har fryst in persilja, dill och gräslök och det går finfint!

 2. Satan i gatan vad gott det ser ut och jag kan tänka mig att det smakar underbart superbra med kesoröran till! Den där kesoröran har du inte hämtat från mig ser för den var ny, men det låter superjättegod så den tänker jag absolut pröva!

 3. salladen ser jättegod ut! passar bacon och crabsticks? har aldrig provat… 😉

 4. Hej godis! är religion viktig för dig?

  skriv just din åsikt om det i min blogg, vore jätte snällt! puss..

 5. Fru S: Det låter bra det men jag är tveksam till mynta,oregano och timjan fast kan Findus frysa in så!

  Anna: Jag hade inget av dina roliga saker att stoppa i keson(2 mil till affär, hur kul är det?)och mangon hade jag kunnat mörda med!Chutneyn och sweetchilin var slut. Tror min röra passat ändå bättre till pasta.

  Carolina:Det var inte så mycket tanke bakom den här maten det åkte bara i men det blev riktigt gott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*