Kycklingspett och tabbouleh

Den här maten kändes lite somrig men jag hade ångan uppe efter en innebandymatch på fritids så den passade mig rätt bra. Aptiten har jag inte fått tillbaka än och det blir inte lika kul och laga när den fattas.
Jag hade hur som helst stora kycklingfileer som jag delade på längden och la i en marinad. Nu blev det bara en snabbvändning i den men det blir såklart godare om det får ligga längre. Jag snabbstekte i grillpannan och sedan fick spetten gå klart i ugnen(penslade på marinaden). Bulgur hade jag färdigkokt så "tabben" hackade jag ihop medan kycklingen var i ugnen.
Vanlig turkyoughurt med vitlök fick bli sås idag.

Marinad
3 msk rapsolja
3 msk citronsaft+skal
1 msk riven ingefära
1 msk riven vitlök
 2 nypor chiliflakes
salt, peppar

Tabbouleh
3 dl kokt hel bulgur
3 fint hackade tomater(utan kärnor)
1 liten fint hackad rödlök
saften av 1 citron
1-2 msk chili/vitlöksolja
persilja, mynta
salt och peppar

Förra helgen var det SM i kladdkaka och det är bara att gratulera Therese som vann!
Kolla in alla finalisternas recept, jag ska självklart testa något, men hoppsan inte nu då när vi ska försöka vara nyttiga i det här huset, hm……(vem kom på det här????)
Men jag säger bara det att på fredag då fylls huset av ungdomar och då MÅSTE man väl bjuda på något till efterrätt, eller?

15 Kommentarer

  1. Åh så jäsikens gott detta låter! Och ser ut dessutom! Tabbouleh är såå ruskigt gott ju! Angående kladd-kake-SM så så höll jag ju hårda tummar för Anna-Maria! Hon är en hejjare!

  2. Det ser läskigt gott ut!! Jag gillar ju bulgur och har tänkt testa tabbollueh många ggr men sen slutar det alltid med att jag gör min saffranskryddade istället skratt Hoppas du mår bättre snart!!

  3. Mmm ! Det låter supergott 🙂

    / En tjej i storstan

  4. Kryddburken: Jag hejade också på Annamaria och hennes kaka ska jag absolut testa! Det är gott med både citronen och persiljan!

    Anna: Jamen saffran har jag ju flera påsar,glömmer bort det i matlagningen, paella var längesen förresten!Mår mycket bättre nu tack

  5. låter bra 🙂 nemas problemas, jag tar med den 🙂

  6. Åh vad glad jag blir, verkligen !! 🙂

    / En tjej i storstan

  7. Precis min poäng, du har nog inget emot att jag tar med den och fixar det!? du kommer ju aldrig få tummen ur arslet och göra det själv 😛

  8. Det där ser verkligen gott ut:-) Funderar lite på mat inför kvällen vid TV-n .. kanske är något det här. Jag har säkert de flesta ingredienserna hemma här.

    Turkisk youghurt har jag alltid i kylskåpet. Den är så praktisk då man kan göra så mycket med den där:-)

    Ha de fint i köket.. nu dansar jag till mitt:-)

  9. Lisa pratar du om att byta strängar på min gitarr nu eller vad ska du göra?

    Pialotta, vad vore livet utan turkyoughurt?

    Ska precis kasta mig in i köket, här blir det tacos!

    trevlig helg!

  10. Men varför i hela friden har jag inte hittat till dig innan för?

    NU sitter jag här som i trans och bara dreglar. ler

    Kommer absolut tillbaka flera gånger.

    Kram Lallis

  11. Sm i kladdkaka att det finns!

    (Hade gärna suttit med i den juryn, för de måste väl provsmaka på alla..mmmm)

    Såg väldans gott ut även detta..mums.

    Ha en bra helg!

    kram!

  12. Hallå Karin!

    Ja nu har jag gjort denna underbara grillade kyliky med t..någe konstigt ord. Alla blev mätta och tyckte det var superbt. Har du/ni det bara bra annars…förutom skolnedläggning och maginflu?

    Häla alla STORT, Kramar Torun

  13. Lillis du är SÅ VÄLKOMMEN! Jag ska titta in till dig också.

    Torun vad kul att maten blev bra! Tur jag kan gräva ner mig i köket för det känns deppigt med jobb och allt. Varken barn eller personal vet var de hamnar, kanske inte konstigt att magen inte riktigt vill må bra.

    Hoppas du har det bra min vän/kram kram

Lämna ett svar till KarinW Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*