Pepparkakor för latmaskar

Nu vill jag bara ha lukten i mitt hus. Det betyder att jag först fick göra en lätt ugnsrengöring men nu gräddar jag sista plåten av mina busenkla pepparkakor. Yngsta dottern ska baka pepparkakor med sin farmor så jag vet att det kommer att finnas goda riktigt kavlade pepparkakor i mitt hus ändå.
Jag och kaveln är inga bästisar!

PEPPARLATISAR ca 40 st rejäla
2,5 hg smör
3 dl socker
1 ägg
1,5 msk sirap
5 dl vete
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk malna nejlikor
1 tsk malen ingefära

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda allt det torra.
Vispa ägg och sirap.
Vispa socker och det smälta smöret.
Vispa(mycket vispa nu!) ägg och smörjoxet.
Blanda i mjölet och låt degen vila och svälla en stund.
Rulla valnötstora bollar och lägg de glest på en plåt.
Grädda i 150 grader i 20 minuter.

Jag lovar att de är goda…..doppa i kall mjölk…

12 Kommentarer

 1. Jag tycker att det låter som ett par riktigt goda pepparkakor du har bakat! Och smarriga ser de allt ut! 🙂

  Trevlig advent!

  Hälsningar, Jennie.

 2. Det är så fantastiskt med alla goda dofter som sprider sig på alla matbloggar just nu.

  Jag brukar baka franska pepparkakor, de ska också skäras.

 3. Testa dom Jennie och Mimmi, de är sååååå goda!

  Mormor gjorde peppisar med cedroolja i när jag var liten de skulle också skäras har jag för mig.

 4. Blev riktigt sugen på nygräddade peppisar!

 5. Tycker inte alls du är nån latmask! Huvudsaken du gjort egen pepparkaksdeg! Fiffigt tycker jag de var istället att göra små runda bollar som får flyta ut till perfekt runda pepparkakor!!

 6. vad fina dom blev. blidde några peppisar för mig idag, fast icas egna. men dom är riktig goda! fast jag ska nog satsa p åatt göra ett sånt där stort pepparkakshjärta med krsityr på att hänga i fönstret sen, i nya lägeneheten 🙂

 7. Hej! Allt som kan förenkla i köket är superbra. Bättre att vara latmask och ta några genvägar än att plågas med en massa onödiga "jul-måsten". När man väl har tid att stå i köket så kan man ju syssla med sådant man tycker är kul. Trevlig advent!

 8. De ser jättegoda ut! Smart att komma lite enklare undan! Att kavla tar ju såå lång tid och man är ganska mör efteråt!

 9. Ja ok ni har rätt, man ska göra det lätt för sig om det går och strunta i tråkigheter och måsten!

 10. Låter jätte gott ha det så bra mvh Daniel

 11. De var supergoda 🙂 Du har en jättefin blogg! jag tittar in varje dag

 12. Vad glad jag blir Annika!

  Kram Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*