Citronsill

Den här sillen brukar jag alltid göra till jul så den går bara inte att hoppa över. Jag ringde precis svärmor och gjorde en bra deal med henne, hon får hälften av min sill så får jag hälften av hennes goda inlagda sill. Fiffigt tyckte jag då för jag insåg att vi inte äter upp all den här sillen själva.

CITRONSILL
5 urvattnade sillfileer
1-2 rödlökar
1 dm purjolök
1,5 dl citronsaft
skal från 2 citroner
1,5 dl socker
3 dl vatten
3 lagerblad
5 nejlikor

Koka upp vatten,socker,kryddor, citronsaft och skal och låt lagen kallna.
Varva sill och lök i en burk och slå lagen över.
Låt sillen få dra i några dagar så blir den godast.


Inte så snygg bild men jag lovar att sillen i burken är smarrig!


Nu ska jag till St Moritz och kolla damernas störtlopp!

6 Kommentarer

 1. Frisk och fräsch sill. Fiffigt att byta burkar med varandra.

  Ta det nu lugnt i skidbacken. 🙂

 2. Mimmi:

  Ibland överraskar man sig själv faktiskt.

  Det var dålig sikt i backen men jag klarade mig, ha ha!

 3. Men vad spännande med ett annorlunda sillrecept! Sill är jättegott, men vi äter utan undantag alltid klassisk inlagd sill. Vore kul att prova att prova citronsill, sparar den bland recept-som-ska-provas.

 4. Jag har också gjort sill idag!! Tyvärr gillar jag inte alls sill, men sambon gör så jag bestämde mej för att göra egen ialla fall. Hade jag gillat sill hade jag definitivt testat den här sillen! Den låter fräsch och god!

 5. Tina hör av dig om du testar den så får jag höra vad du tycker.

  Hanna du är snäll du som gör sill till sambon. Själv måste jag skynda mig och lägga den i burken för jag äter den oinlagd(spicken)!

 6. Pingback: Mina julfavoriter! – Chili con Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*