Limekola

Jag önskar att ni varit med på våra jullekar igår på skolan, alla barn och vuxna dansade och det var sååå kul. Några av musikskolans lärare spelade och det känns bara så konstigt att det här var sista gången. Det har dansats på skolan sista dagen före jullovet i alla tider……

Nu ska jag muntra upp mig med lite kola!
Jag gjorde den här kolan ifjol och jag tror att receptet kommer från Leila.

LIMEKOLA
100g smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 tsk vanilj
rivet skal och saft av 1 lime

Koka ihop allt utom limesaft och skal och låt det koka i 30-60 minuter. Tiden är ett gissel med allt kolakok ,en termometer borde man väl ha men nu måste man istället provsmaka måååånga gånger och det är inte fel!
Rör i limen och gör ett kulprov och kolla om kolan är klar annars koka en stund till.
Tippa upp kolan i en smal sockerkaksform eller liknande för då blir det tjocka kolabitar att skära och rulla in i papper.
Jag ska köpa en fin burk imorgon och lägga mina kolor i.

10 Kommentarer

 1. muuums! på jobbet hade dom gjort egna fudge saker som slank ner i min mage, dom va goa!

 2. Mmmmm, låter jättegott!

  Hälsningar Mamma Mat

 3. Bra jobb du har Carro!

  Mamma Mat det är gott med brytningen av sött och lite syrligt!

 4. nämen så mumsigt. Själv skulle jag göra en omgång till fudge och glömde smöret;( Inte bra, dom blev helskumma. Men men tur att Alladin finns;))

  Ha en riktigt god jul!

  kram!

 5. Jo, hade jag fått varit där med er har jag självklart dansat,det var så himla kul…GOD JUL OCH MASSOR MED KRAMAR

 6. Låter och ser supersmarriga ut! Likaså Citronsillen! 🙂

 7. Anna på jobbet - hemma med Elton

  Tänk att jag skulle missa SISTA juldansen…men så är det – nu fick jag följa med Ville när förskolorna i Ånge sjöng julsånger på Medborgarhuset istället. I morgon bär vi iväg… ser fram emot att få komma tillbaka om tre veckor o kolla in allt gott du lagat och bakat under tiden jag varit borta. Stor julkram från mig 🙂

 8. Hej!

  Jag håller på att koka limekola!!! Håll tummarna för att den blir lyckad!

  God jul och Gott nytt år till dig!!

  KraM

 9. K jag har också Alladinaskar på ett säkert ställe i källaren! Godjul och kram till dig/ Karin

  Torun,vi tände din adventsljusstake som du gjorde till fritids för sista gången i år!

  Hoppas du får en bra jul, kram/karin

  Anna det var synd att du inte var med!

  Hoppas du får en härlig jul i Usa och du kan väl tänka på mig om du äter något gott därborta.

  Kram Karin

 10. Kolorna ser riktigt goda ut! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*