Grillad kyckling och bulgursallad

Av alla helger på en evighet så har jag inte varit så trött som den här. Jag har bara sovit och vilat sedan fredageftermiddag (bortsett från en innebandymatch som jag inte vet hur jag tog mig igenom fast jag var publik!). Bloggeri och matlagning har inte ens varit intressant men idag är jag på uppgång och går ut lätt med färdiggrillad kyckling!
Hel bulgur är min favorit i grynsvängen, kanske inte den nyttigaste men men, ta det grönsaker du gillar och blanda hejvilt!
Tomater har jag velat haft i men de hade fått ett ludet inslag! De är fiffiga de som packar tomater, såklart att de lägger tomaterna  med fästet neråt!!! Nu blir det inga färdigpackade plommontomater hädanefter och varför är jag så dålig på att gå tillbaka och byta? Inte ens när jag köpte 3 mango en gång och två var dåliga, finns det någon som har kurser i det här tro?

BULGURSALLAD 4 port
koka 1,5 dl hel bulgur i buljong
1/4 dels salladshuvud
3-4 färska champinjoner
1 röd paprika
1 näve sockerärtor
2 avokado
1 rödlök
100g fetaost
oliver
Dressing:
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
salt, peppar,örtkrydda

"AVOKADOGUCKA" 4 port
1 avokado
1-2 klyftor vitlök
2 soltorkade tomater
saften av 1/2 citron
1 msk chili och vitlöksolja
1 dl turkyoghurt
salt, nymalen svartpeppar

Kör allt utom youghurten i mixer tills det blir slätt.
Rör sedan i youghurten och smaka av med kryddorna.

8 Kommentarer

 1. NU när jag såg bildenpå din mat blev jag hungrig trots att jag inte har kunnat äta sedan igår kväll! Har haft nåt sjukt ont i magen hela dagen med illamående (men ingen magsjuka som tur är), fick gå hem från jobbet och har inte fått i mig någonting men nu tror jag att jag ska försöka 🙂 Tack för hjälpen 🙂

 2. Javisst går det att köpa en ny, det är ytterligare en av fördelarna med den , den är så billig jämfört med andra bakböcker =)

  Ha det bra!

 3. mums! vilken matig och fin sallad. kycklingen ser riktigt god ut =)

 4. Vilken vårlik och härlig mat du bjuder på.

  Ta hand om dig nu så du orkar med vinter kan va lite vresig och lång.

  Varma Kramar Mimmi

 5. Wow! Så otroligt gott det ser ut! 🙂

 6. Ser otroligt gott ut!

 7. Anna hoppas du blir piggelin då!

  Carro jag är så nöjd med håret, säg till bara om jag ska klippa dig!

  Carolina det var riktigt gott!

  Tack Mimmi, jag latar mig så mycket jag bara kan!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*