Afterskikyckling med pesto, cheddar och bacon

Vilket väder vi har, helt otroligt fint ! Kusinerna John och Karolina har åkt som bara den i backarna idag och föräldrarna har hängt på. Det som är allra bäst här i Tänndalen är att det är så lite folk, inga köer och gott om plats i pisterna.
Till middag gjorde jag kyckling på ett lätt sätt och kokade bara pasta till och en sås för de som ville.


KYCKLINGEN
8 kycklingfiléer
1 burk pesto.
8 små osttrianglar, typ cheddar eller västerbotten
1 paket bacon
salt , peppar
2 dl riven ost
SÅSEN
3 dl grädde+ pesto
2 dl mjölk+ 2 msk mjöl
2 dl buljong från kycklingen
1/2-1 kycklingbulj.tärning

Skär ett litet hål i kycklingen och stoppa in ostbiten.
Salta,  peppra och smeta på pesto (2 tsk/ filé).
Lägg en baconskiva över kycklingen och lägg dom i en ugnsform.
Strö över ost och stek i ugnen i 225° i 25-35 minuter(dra på grillen på slutet om du vill ha mera färg)
Sila buljongen från formen och koka upp den med grädden, mjölk, mjöl, buljong och pesto efter smak
Låt såsen puttra en stund och servera den till kycklingen och pastan.

7 Kommentarer

  1. vilka härliga bilder!! kycklingen ser riktigt god ut, och med baconet och allt till…mmm!

  2. Vilken härlig kycklingrätt i den glittriga snön. Nu borde det väl vara slut på glasbitetjafset?

    Tycker fröken Dill

  3. Vilka härliga bilder du postat!

    De har verkligen varit bra väder nu i påsk!

  4. Gud så gott! Blir jättesugen nu!

  5. Åh ser smaskens ut!

  6. Den där kycklingfilén såg helt oemotstånldigt god ut, verkligen! Detta måste jag prova! Och vilka härliga fjällbilder sen då…

  7. Carolina det blev riktigt gott faktiskt, allt är gott efter en dag på fjället också!

    Fröken Dill jag hoppas också det fast jag har aldrig riktigt oroat mig men hoppas dom som gjort det åker dit rejält!

    Emma vi har haft det helt suveränt!

    Malin den blev saftig och god!

    Kalasgott du får testa!

    Kruddburken jag tror du gillar den och den är lätt som en plätt!

Lämna ett svar till Kryddburken Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*