Köttsoppa med osttortilla

Till köttsoppa ska det väl vara klimp egentligen men jag gillar inte det riktigt så det blev tortillabröd fyllda med ost, quesadillas om man vill vara petig. Mamma brukar göra klimp med lite mandelsmak och jag gillar mandel men det hjälper ändå inte, det är nog konsistensen som är mysko. Ja det här kokade jag i min soppa idag men man tager ju vad man haver, purjolök blir mumsigt i soppa men det hade jag ingen.

KÖTTSOPPA
400-500 g rotsaker i bitar, potatis, morot, kålrot, rotselleri och palsternacka
1 gul lök
12 dl buljong från tärning eller köttkok
2 hg kokt kött i småbitar
2 msk persilja
2 msk gräslök
salt och peppar

OSTTORTILLA
2-3 tortillabröd
ostsnuttar och mjukostduttar av alla slag

Bred mjukost och strö över ost på varje bröd och lägg ihop dom.
Grädda i 225° tills osten smält och allt blivit lite brunt.
Skär i trianglar och servera till soppan.

Nu ska jag gå ut och peta med lite plant och hoppas att jag blir på bättre humör. Jag fattar ingenting för jag har mått som en prinsessa hela dagen på jobbet och så kommer jag hem och det känns som jag svalt taggtråd grrr ……tur att jag är ensam hemma!

7 Kommentarer

 1. Klimp som är sååå gott! 😀 Men tortillas är ju inte fel de heller…

 2. Nu blev jag hungrig!!!

  Cool blogg!!!Fina bilder.

  Hej jag skriver ocså en blog.Jag bor i Rio de janeiro (Brasilien) och just nu skriver jag om hatverk av indianerna jag visar några örhängen,halsband och massor av roliga bilder på indianerna.Det är jätte populärt att ha på sig örhängor gjorda av fjädrar här.

  vill du se på bilderna???

  gå in på

  http://modablogvanessa.blogspot.com

 3. Gott med soppa och med tortillas till!

 4. Jag älskar soppa! tyvärr gör inte min sambo det så det blir sällan soppa här hemma. Jag får passa på när han inte är hemma 🙂

  Ha det bra!

 5. Kryddburken: Just ja du är ju en klimpälskare du! Jag kanske borde smaka och ge den en chans!

  Vanessa jag tittar in till dig!

  Karin/Rosa maränger din blogg har jag inte sett tidigare, vad kul!

  Karin: Vad synd att du får slurpa soppa ensam!

  Ha det fint du också!

 6. Vad gott med köttsoppa! Men som barn föredrog man allt klimpen före köttet. 😉

 7. vilket bra recept det ska jag testa i morgon. är det svårt el?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*