Räkgryta eller kanske räksås

Vad härligt med fredagkväll!
Jag gjorde en enkel middag idag med färdigskalade räkor, inte lika gott som handpillade men sååå mycket lättare. Nu blev det både grädde och cremefraiche i för jag var tvungen att "laga upp" det men det blir lika gott med bara buljong också och bara en gnutta grädde.

FREDAGSGRYTA  4port.
250g skalade räkor
1 röd paprika
1 grön paprika
6-8 färska champinjoner
1 stor klyfta vitlök
2 msk smör
1/2 msk sambal, smaka dig fram!
2 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
2dl creme fraiche 34%
2 dl grädde
maizena
salt, peppar
kryddgrönt, koriander är gott!

Dela paprika, champinjoner och vitlök i små bitar och fräs det i smöret.
Tippa sedan i allt utom räkorna och det gröna.
Låt såsen puttra ihop och red av med maizena om du vill ha det krämigare.
Lägg i räkor och kryddgrönt , smaka av  och låt allt bli varmt men inte koka.
Passar fint till både ris, pasta och nudlar tycker jag!

TREVLIG HELG TILL ER ALLA!

3 Kommentarer

  1. Fredagkväll får gärna bjuda på enkelt fixad mat, eller hur. Ingen son hemma som grejar fredagsgott. Jag kom hem med två sorters färsk fisk och räkor från fiskhandlarn. Inte det enklaste precis men det blev rysligt gott. Så kan det få vara ibland.

    Ha en härlig helg/ Mimmi

  2. är det vispgrädde eller matlagningsgrädde då? går det med lätt CF?

  3. Åh vad härligt med färsk firre! Jag ska kolla in vad du gjort med den. Lyxigt med en son som fixar fredagsmaten!

    Ha det mysigt du också/Karin

    Rebecca det är vispgrädde, jag köper alltid den och blandar med mjölk om jag vill ha "lättare" grädde.

    Det funkar perfekt med lätt cf oxå!

Lämna ett svar till Rebecca Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*