Italienskt lantbröd med fyllning

Idag har vi haft en dag i Sundsvall och Birsta city. Vi kom hem med släpkärran full, säng till yngsta dottern och jord till mig! Nej då det blev inte bara jord jag hittade lite kläder också och Anna köpte lite småsaker som hon ska ta med tillbaka (obs jag skriver inte hem)  till NyaZeeland.  I morgon ska jag bara njuta av ledighet, klippa mig hos Carro och på kvällen blir det 50-års kalas i Ånge, GRATTIS EVA MÖRK  som fyller idag! 
Visst låter det som en toppendag?

Det här är det absolut lättaste bröd som finns att baka, alltså det gör sig själv nästan. Jag har den här degen till pizza, enkla ofyllda bröd eller som här med fyllning. Till festen förra helgen gjorde jag dubbel sats och ett stort bröd på varje plåt.

ITALIENSKT LANTBRÖD
25 g jäst
1 msk salt
6 dl ljummet vatten
1,5 l vetemjöl

Rör ut jästen i vätskan som vanligt.
Arbeta in mjölet och kör med elvisp eller maskin.
Dela degen i 2 delar och forma till ovala bröd.
Låt de jäsa i 1 timme på plåten.
Grädda i 250° i 15 minuter.

Bröd med fyllning
50g salami
6-8 soltorkade tomater
2-3 dl ost
en liten näve basilikablad

Tippa ut degen på mjölat bord och tryck/kavla ut den till en rektangel.
Lägg på fyllningen, rulla ihop vik och vrid brödet.
Låt det sedan jäsa och grädda lika som jag nyss skrivit.

6 Kommentarer

  1. Åh, det där lät riktigt gott, blir att baka och stoppa i picknickkorgen.

    Ha det bra!

  2. Här finner man ytterligare en smarrig Italienare!

  3. …och det var jag som skrev!:)

  4. … hur svårt kan det va?!

  5. Jessica: Ja du har rätt, perfekt picknickmacka!

    Mimmi du är bara bäst, ha ha!

  6. Hittade det här receptet när jag googlade efter bröd med matig fyllning. Det blev två stora brödkakor som mättade fyra stora karlar plus mig, och ändå lämnade en bit över. Gott blev det också, tack för det här!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*