Pestosnurror och en massa jordgubbar!

Nej det blev inga gubbar i smördegen men det kanske hade blivit gott förresten? Svärisarna har gubbar i massor så jag har plockat några rader idag och fryst in i burkar, det är guld det. Hur vältränad är man tror ni att stå uppoch ner i ett land???? Men det är bara att knipa igen för de som äger landet plockar mest varje dag och klagar minsann inte!
Jag gjorde marmelad för det gillar jag på rostad macka och med riven fetaost över, muuums. Det ska jag ta till frukost någon dag. I morgon ska vi ut på roligheter med svärfar som fyller 75 år (på måndag) och Lisa som fyller 20. Det är hemligt än så länge för svärfar men jag kan avslöja att de små snurrorna ska med på utflykten.

Pestosnurror ca 35 st
3 plattor smördeg
3-4 msk pesto rosso
3 dl riven stark ost

Kavla ut plattorna när de tinat lite.
Bred på peston tunt och strö på osten.
Rulla ihop och skär i cm stora bitar.
Grädda på plåt i ca 10 minuter i 200°.

Jordgubbsmarmelad
1 liter jordgubbar
4 dl socker
saft och skal av 1 citron

Koka bär och socker på svag värme tills allt börjar bli sönderkokt och simmigt (gissar 30 minuter?)
Pressa i saft och riv skalet och låt det koka ytterligare några minuter.
Slå på het och ren burk.
Den här blev så söt så den kommer att hålla ett tag …nej förresten den räcker inte så länge.

4 Kommentarer

  1. Sv: Jamen visst är väl kantareller härliga!:D
    Men dina jordgubbar ser inte illa ut dom heller;)

  2. åh jordgubbar är så gott! =)

  3. Jordgubbar kan man aldrig få för många av.

    Hoppas ni får det roligt på trevligheterna ni ska på i morgon!

  4. Hoppas att ni får en härlig utflykt och festligt firande! Hälsa svärfar från mig och Svenne!

Lämna ett svar till Anna-Lena Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*