Hallonsylt med grape

Visst är det gott med hallon? Jag har varit på Näset och plockat  idag och de var så fina, det är förvildade trädgårdshallon tror jag. Eftersom det här är en matblogg måste jag berätta att jag bjöd alla Näsets mygg på ett skrovmål, de tuggade överallt! Visst är det begåvat att ha 3/4 byxor och kortärmat i snåren? Men för att krångla till måltiden för de små dj….så lånade jag svärmors skjorta och hittade ett par kvarglömda pyjamasbyxor i stugan, vita satin med en faantaastiiiisk passform!! Precis då funderade jag på en modeblogg så jag kunnat visa dagens outfit!

Jag tycker det blir gott med någon syra tillsammans med hallon. Citron eller lime hade ju varit lämpligt men den enda citronsläkting som fanns hos mig var en stor blodgrape. Ja man tager vad man haver men citron ger en bättre smak!

Hallonsylt med blodgrape
2 kg hallon
600g socker
1 dl grapesaft

Låt allt koka försiktigt i ca 30 minuter.
Jag lägger i burkar och fryser men använd konserveringsmedel eller mera socker om du inte gör det.

7 Kommentarer

  1. Vilka fina bilder på hallonen.Du är så bra på detta med kort! Men varför var det inte nån bild på dej i hallonsnåret? Kanske ett nytt mode?

  2. låter som en bra kombination! vad sugen jag blev på hallon nu=)

  3. låter som en bra kombination! vad sugen jag blev på hallon nu=)

  4. Ha ha! Du kan få till det du!
    /Marie

  5. mums vad gott det låter! 🙂

  6. Haha…skulle vilja se bilder på dig i din utstyrsel också – man jag förstår att du tog vad som helst. Myggen är inte att leka med i år. Allt bra? Kram

  7. Låter som en spännande kombination med grape, säkert supergott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*