Flygande Jakob i flygande fläng!

Det här var verkligen ingen sommarmat men med färdigstekt kyckling i frysen, grädde som ska ätas upp och jag själv inte ville stå inne vid spisen ja då fick det gå. Jag tror att det brukar vara chilisås i den här rätten men den var slut hos mig så det fick bli tomatpuré och sambal istället. Det kokta riset kan ligga i botten på formen också men det glömde jag bort i hastigheten (ska jag vara ärlig så hann jag inte med baconet heller!)

Flygande Jakob
600g färdigstekt kycklingkött
2 paket bacon
2-3 bananer
5 dl grädde
1 dl tomatpuré
2 tsk sambal
2 klyftor vitlök
lite salt och peppar
2 dl jordnötter

Lägg kycklingen i en ugnsform och strö över stekt bacon och skivade bananer.
Vispa grädden och blanda i vitlök, tomatpuré, sambal och kryddor.
Lägg gräddjoxet över kycklingen, strö nötter på och kör in i ugnen i 200° ca 30 minuter.

4 Kommentarer

  1. Flygande Jakob är ju så himla gott, dock brukar jag få skippa bananerna eftersom dom inte är så populära hos sambon. Men kominationen kyckling, bacon och jordnötter är ju bara för gott.

    Ha en toppensöndag!

  2. Flygande Jakob är en av mina absoluta favoriträtter!! Bara man tar bort nötterna innan jag ska äta för annars blir det illfart till sjukhuset s Hoppas allt är fint med dig Karin!

  3. Jessica jag vill inte ha för mycket varma bananer men lite gillar jag.
    Ha det fint du också i veckan!

    Anna vad krångligt för dig med nötterna men det är gott utan också!
    Kram till dig

  4. Åh, flygande jakob som är så gott! Jag hatade det när jag var lite pga bananerna men nu tycker jag inte det är så "farligt".

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*