50-årskalas med thaimat

I helgen har jag chockat fiolen med spelmansstämma både lördag och söndag, Attmar i går och Ånge idag. Det var premiär för stämma på campingen i Ånge så jag håller tummarna att det kan bli en tradition. Jag fattar inte själv varför jag inte åker iväg och spelar mer när det är sommar?! Det är ju hur kul som helst! Efter spelningen åkte jag till min kusin Lars-Erik på 50-års kalas. Det blev thaimat som var helt fantastisk god och det hänger ihop med att kusinen är sambo med Dao från Thailand!

Vårrullar och friterade räkor, mums! Hoppas ingen såg hur många jag åt……..

Soppan i skålen här var en 10 poängare! I den var det förutom buljong, nudlar, galangal, chili, citrongräs, vitkål och thaibasilika ( säkert en massa mer också) padaek som är en jäst fisk som luktade vidrigt men smakade ljuvligt!
Jag blev så imponerad av tjejen som har fiskar på jäsning i källaren och vilken mat hon lagar sen! Tänk om man fick vara en spion i hennes kök…..

Massaman en härligt god gryta med massor av smak. Currypasta som är god finns att köpa i asiatiska affärer om man inte vill göra sin egen. Här finns det ett recept!

Det här ni var spännande för nyfikna Karin! Dao friterade en thailändsk korv och den skulle ätas med en klump klibbris och smaken var jag inte alls beredd på, SÖTT men gott!

Här är några bilder från kalaset men Dao borde också varit med (fattar inte vad jag gjorde med kameran apdåliga kort?!) Vi dansade också och fick lära oss lite "thaimoves", hur kul som helst!
Hoppas du fick en riktigt bra födelsedag L-E och att vi ses snart igen!

6 Kommentarer

 1. Vilken härligt käk hon har lagat. Jag vill också smaka.
  Jag var i dina krokar och snurrade. Spanade efter dig men ingen fullträff. Körde förbi Alby också så nu vet jag vilket lag jag hejjar på.

  Ha det gott/ Mimmi

 2. Ja, det är ack så himlarns gott med Thaimat, även fast jag inte är så förtjust i friterat ! Såg ut som ett väldigt trevligt kalas. Den där spelmansstämman i Attmar tror jag minsann att min farfar var på, fast endast som åskådare 🙂 Han brukar åka lite då å då, bl.a till Långskog :)Ha en fin vecka !

 3. mums med thaimat!! =)

 4. mums vad gott det låter- och trevligt!!

 5. Tack tack, ibland har man tur..
  Håller på att läsa in mig på alla bloggar här, jisses så mycket jag har att läsa in mig på..
  Här hade dom thaibuffe på resturangen så vi va dit och åt i lördags när vi hade kommit hem med husvagnen, ska blogga om det sen..
  De är ju sååå gott.
  Vi hörs mera sen..

 6. Inget dåligt kalas, hur mycket gott som helst!

  Hoppas du har en bra kväll!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*