Mandelkubb

Kubb och riktigt kall mjölk det är sommar det nej förresten det passar mig året runt.
Barndomsminne så det smäller om det för mamma gjorde ofta kubb när jag var liten.Jag glömmer aldrig när jag skulle överraska mamma med kaffe och kakor när hon kom hem från jobbet. Jag gick i 3.an och gjorde gaffelkakor med havresmak och Karl den XV kringlor, kringlorna fick jag slita med men stolt som en tupp var jag! Recepten hittade jag i Sju sorters kakor och därifrån kommer det här kubbreceptet också.

Mandelkubbar ca 20 st
100g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil eller filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornsalt
6-8 droppar bittermandelolja eller 10-15 bittermandlar
pärlsocker och ev mandel till garnering

Rör smör och socker fluffigt.
Tippa sedan i resten och rör till en slät smet.
Klicka ut på plåt och strö pärlsocker över.
Grädda i 200-225° i ca 15 minuter.

Japp nu har kubben kallnat så nu ska jag provsmaka en med lite mjölk till och läsa World Food Café ( Carolyn&Chris Caldicott), en finfin kokbok som jag lånat. Det är bara vegetariska recept i den så kanske det blir “kaninmat” innan veckan är slut!

13 Kommentarer

 1. Nog frestar du mig iallafall för jag ÄLSKAR blodpudding!! Men det var evigheter sedan ja åt det… senast när jag gick på högstadiet tror jag.. men det är verkligen sjukt gott!

 2. ….men kubb är ju supergott. Har aldrig testat att baka men det ser ju lätt ut. Vet ju nån som är svag för kubb…Ska kanske testa nån gång. Din fudgekaka har i alla fall gjort succé!

 3. jag älskar faktiskt blodpudding!! 🙂 med bacon, lingon och vitkål ska´re vara 🙂

 4. Nej, blodpudding är inget för mig, men smaken är som sagt var olika. Kubb däremot gillar jag, men det var väldigt länge sedan jag gjorde sådana. Kanske dags snart!

 5. Mums !!!
  Jag gillar både kubb & blodpuddding .
  Ha en bra dag :-))

 6. Gubben min älskar kubb, man kanske skulle ta och överraska honom nån dag!
  Är väl dags att samla lite julklappspoäng, fniss.
  Ha en bra dag

 7. Jag ställer upp på både kubb och blodpudding!

 8. Jag ställer upp på både kubb och blodpudding!

 9. Har du lust att rösta på mig i veckans blogg hos Jessica (http://designbyjessica.blogg.se/category/veckansblogg.html) tryck på länken så kommer du direkt dit.

  Jag är nummer 9. http://diddolinno.blogg.se/ hade varit jätte gulligt om du kunde rösta på MIG. Man kan rösta tre gånger, skicka TRE inlägg snälla.

 10. Oj vilken spannande bok! Den skulle jag vilja lasa ocksa.. 🙂 du kan val lagga ut ngt mer recept, falafel vill jag absolut prova att gora!
  Blodpudding tycker ju jag ser mycket gott ut!!!
  Nu ar biljetten hem till Sverige bokad, for den 18 feb 🙂

 11. men mamma, jag får världens panikångestattack av bilderna och ramarna! Jag ska skicka några mallar till dej så du bara behöver klistra in bilden och en ny design, enhetligt och snyggt!

 12. Anna vad kul att du bokat och allt är klart för hemresa men vi ses ju före det, puss och kram!

  Lisa: Ha ha inte behöver du få ångest min skatt det beror mest på att det är åldersskillnad! Eftersom du är min bloggsupport så kan jag väl titta på förslaget iaf! Kramar

 13. Åh, kubb! Vad avundsjuk jag blev nu, det som är så himla gott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*