Salsa med physalis och tomater till fredagsräkorna

Räkor, baguetter och färdig skagenröra har blivit fredagsmat här hemma rätt ofta på sistone och det enda krångliga med det är att komma ihåg att ta upp räkorna från frysen. Jag blev sugen att ha en salsa med mango eller avokado till men det som fanns hos mig var det ni ser på bilden så jag hackade ihop det. Chilin var så mild och god (Hungarian hot wax tror jag som mognat så länge så den blivit röd)så hela frukten åkte med. Mina egna physalisplantor är höga och har faktiskt bär men jag ska ha tur om de hinner bli klara före frosten!
Jag tyckte att salsan blev helt ok men det hade varit snäppet bättre med avokado i röran.

Physalis och tomatsalsa
8-10 småtomater
1 korg physalis
1 msk hackad rödlök
1 chili som var mild
1/2 kruka färsk koriander
2 msk olivolja
1 skvätt vinäger
honung
salt och svartpeppar

Dela/hacka allt i småbitar, blanda om och smaka dig fram med kryddor, syra och honung!

Nu ska jag stryka kläder och fixa till mig för ikväll blir det dans på Tallbacken i Ånge. Det finns inget ställe som är sååå mycket nostalgi som det…….Det brukar inte vara dans där nuförtiden och det är visst en tjej på gymnasiet som fixat allt så då måste vi ställa upp! (Jag försöker att inte tänka spöregn, utedansbana och skön soffa just nu….)

2 Kommentarer

  1. Det där lät roligt! Physalis i sallad? Coolt! Men jag gillar både physalis och sallad så det kan nog funka 🙂
    Ha en skön lördag!

  2. mums vad gott. jag gillar frukt i mat!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*