Fridas fredagsgryta med räkor

Titta vad Frida fixat, härlig start på helgen det här! (fast det är jag som pillat med räkorna)
Hon blev bara lite “putt” när jag sa att hon skulle komma ihåg vad hon har i grytorna så att jag kan blogga om det sen.
Svaret blev – Men vaddå mamma jag lagar inte mat så!
Men snäll som hon är så kom hon ihåg hur hon gjorde och här kommer hennes recept och det blev supergott.

FRIDAS FREDAGSGRYTA 4-6 port
1 kg räkor med skal
3 choritzokorvar
1 röd paprika
1 gul paprika
2,5 dl creme fraiche 34%
2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal
1 klyfta vitlök
olja till stekning
persillade
salt och peppar

Skala räkorna.
Fräs korv, paprika och vitlök i en gryta.
Tippa i allt utom räkorna och låt det koka upp.
Smaka, smaka, smaka!
Lägg i räkorna precis innan ni ska äta och låt allt bli varmt.

Vad skönt med fredag, eller hur? Bästa kvällen på hela veckan och aldrig har man problem att somna på kvällen heller! Lördagmorgon är inte heller fel för vi har haft mysfrukost (läs ohälsosam, fet men smarrig frukost) nu i några veckor. Det funkar så att en av oss ja vi kan säga mannen åker till Alby och köper frukostbröd. Granne med mitt barndomshem har ett par från Österrike öppnat ett bake off bageri, helt otroligt tycker jag. Det är väl gränsfall att åka 1 mil för att köpa bröd så här i koldioxidtider men men…
Jag är ingen frukostmänniska direkt utan skulle helst äta frulle innan jag lägger mig på kvällen men en  frasig croissant med mandel slinker lätt ner. Det funkar som ett gi-mål med ägg och bacon för mig, jag är mätt halva dan på den bullen! Just ja det är kanelbullens dag på söndag men jag får nog köpa mig en bulle då för jag ska till Sundsvall och hälsa på min Lisa.

NU ÄR DET DAGS FÖR MATBLOGGSPRISET 2009!
Här kan du skutta in och rösta på din favoritblogg.
Hur ska jag klara det som har beslutsångest och gillar såååå många bloggar!

13 Kommentarer

 1. Fungerer det med lätt CF också?

 2. Gott det låter. Kul komi med choritzp och räkor! Måste testas 🙂

 3. Rebecca det funkar lika bra!

  Ia googla på gumbo får du se!

 4. Marianne "storätarn"

  Tänk om man skulle berätta för någon här att det finns folk som far en mil för lite färskt bröd då skulle de tro att allt inte stod rätt till. August klarade sitt körteoriprov igår så nu är det nästa som är ute och gör vägarna osäkra. Ann-Elise och jag håller på att baka bullar. Vi har försökt snurra till dem som du brukar göra men jag vet inte om vi var så bra på det. Vi får se hur de ser ut blir gräddade.

 5. vilken härlig gryta! riktigt fredagsmys!

 6. Marianne "storätarn" jag tänkte på dig häromdagen och funderade hur du har det där borta!Hälsa sonen och gratta, skulle inte sätta mig bakom ratten i den stan.Bullarna blir nog fina dom och säg inget till grannarna om våra "brödresor".
  Ha det fint, kram kram

  Bakmammorna: Det blev fredagsmys och kalasgott!

 7. Ta en cykeltur sa spar ni pa miljon.. 😛 i far turas om att cykla, hihi. Kan ju kanske vara lite kyligt men innan snon kommit borde det ju funka! Sen kan du ata din croisssant med GOTT samvete 😀
  Skulle ju forresten ringe till er ngt i helgen, men nu har jag middagsframmande ikvall sa far se hur det blir. Har en liten uppdatering vad galler resplanen, har bokat lite fler biljetter, men vi tar det over telefon. Hoppas allt ar bra! Ska bli spannande att prova det osterrikiska brodet 😀 Pusssss

 8. Marianne "storätarn"

  Bullarna blev kanongoda och jag åt på tok för många. Sedan åt vi fiskgratäng på kvällen med citron och dragonsås och kunde inte hejda mig så jag åt för mycket igen för det är alltid en succé. Jag var och handlade bröd i morse (läs förmiddagen) för jag blev så sugen när jag läste i din blogg. Jag tog bilen de 500 m (Skäms!)

 9. Räkorna ser verkligen suprgoda ut!

 10. vad spännande med korv och räkor ihop 🙂 kan säkert vara gott 🙂 ha en fortsatt bra dag!

 11. Din blogg är så härlig och allt ser så smarrigt ut Karin! Och jag tänkte faktiskt slå till med att bjuda min familj på fridas fredagsgryta idag!

 12. The Kiwi: Jag längtar efter dig!!!!

  Marianne: Du kan väl äta utan att bry dig din lilla sparris!(hon tål skämt, äter som en häst och ingenting fastnar)Du kan gott ta bilen så du inte bränner några kalorier!
  Kram min vän

  Helena: Jag hoppas hon bjuder på grytan igen!

  Mia vad kul! Jag blir såååå glad! Det är fler än du som testar den grytan idag, hoppas ni gillar den då!
  Molly det passade som handen i handsken!

 13. Hej karin! måste bara berätta.. idag gjorde jag kladdismuffins med smält schweizernötchoklad "nertryckt". det blev en hit!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*