Kalkonklubba, havresallad och fetasås

Jag har köpt kalkon av en kompis men jag beställde bara en halv pippi på 3,5 kg, tordes inte ta en hel för då kanske det blir som för mr Bean! Köttet har legat i saltlake sedan igår kväll och det blir spännande att smaka, har på känn att det kanske blev för mycket salt. Jag funderade hit och dit på vad jag skulle ha till, rotpytt, gratäng, mos, men till slut blev det en enkel sallad med mathavre.

Rimmad kalkon
1 kalkonlår
1 liter vatten
1/2 dl salt
1 msk socker
1 msk ört och vitlökskrydda eller din favoritörtkrydda

Blanda ihop lagen, lägg köttet i dubbla påsar och tippa i lagen.
Låt det ligga 12-24 timmar.

Jag brynte Kalle Kalkon i stekpannan först och sedan in i ugnen på 175° tills termometern visade 78°.

Sallad med mathavre till 2-3pers
2 portioner kokt mathavre
8 röda/gula småtomater
1 näve sockerärtor
krispsallad, några blad
1/2 liten rödlök
Dressing att slå över
1,5 msk olivolja
2 msk citronsaft
skalet av hela citronen
salt och peppar

Fetasås
1,5 dl turkyoghurt
75g riven fetaost
salt och svartpeppar

Rör ihop såsen och servera den kall, något kryddgrönt blir fint och gott att ha i också.

Ja här var kalkonen före infrysning.

Nu är man mätt och belåten och köttet blev helt perfekt och inte alls för salt. Men när jag kände smaken av den goda skyn då ville jag ha kokt potatis, sås på skyn och god gelé men det skulle jag tänkt på lite tidigare.
Salladen kändes för mycket sommar (så blir det när man är lat och inte orkar skala pärer).

Nu är jag bjuden till Katri på promenad och te, ha en skön kväll !

6 Kommentarer

  1. Åh så gott det ser ut! Jag har aldrig ätit kalkonklubba,men jag älkskar ju kycklingklubbor så det borde ju vara ngt för mig 🙂

  2. Va spännande att tillaga kalkon. Har bara ätit skivad kalkon på macka och det är ju gott:) Salladen såg ju mumsig ut.

  3. Rimmad kalkon är inte ofta jag stöter på! Ser ljuvligt gott ut!

  4. Anna:Då gillar du garanterat det här också!

    Kerstin: Jag har heller aldrig köpt färsk kalkon så det är lite spännande!

    Kryddburken: Jag fick för mig att det skulle bli mycket smak och det blev det!

  5. Vad glad jag blir när jag ser att du gillade min fd. Kalle Kalkon. Jag visste att Kalle skulle få ett lyckligt slut när han/hon hamnade hos en riktigt matmor.

  6. ING_MARIE: Ingen dålig Kalle du fött upp, URGOD!
    Måste ju bero på att DU lagat god mat till den, ha ha! Men det ska vara potatis till, testa att rimma det blev så saftigt och absolut inte för salt bara smakrikt liksom!

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*