Kardemummakaka till söndagsfika

Jag har gjort en mjukkaka alldeles nyss här för vi ska åka och hälsa på några kompisar i deras stuga. Det fanns inte så många kakalternativ att fundera över för jag var utan ägg. Det här receptet kommer från ett gammalt tidningsurklipp men nu tog jag mera smör än det ska vara bara för att se om den blir ändå godare! Jag brukar göra dubbel sats i långpannan men nu blev det bara en liten kakform på 20 cm.

KARDEMUMMAKAKA UTAN ÄGG
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk malen/mortlad kardemumma
100 g mjukt smör
2,5 dl mjölk
pärlsocker (och hackad mandel) att strö på

Blanda allt det torra och kör sedan i smöret så det blir klumpfritt.
Tippa till sist i mjölken och lägg sedan smeten i en smord form.
Strö över pärlsocker och mandel om du har, jag hade ingen mandel så jag rev en gnutta mandelmassa som hamnade under pärlsockret.

Ja och hur kakan smakar det återstår att se, knepigt att man säger så men men.. ha en skön söndag!

4 Kommentarer

  1. Visst är det tråkigt att svampsäsongen är över. Men vilken tur har som hittat trattisar.

  2. Jag tycker den såg väldigt god ut i alla fall.

  3. den ser supergod ut och jag är helt säker på att den var smarrig- med allt det god i kan den inte vara annat 🙂

  4. Anna S - din sångarkompis

    Hej Karin!

    Vilken läcker blogg du har…. jag skulle kunna äta allt det läckra du presenterar på sidan. Du vet jag är liksom du en matnörd men mest på det tuggande planet inte görande planet även om jag ibland gillar att laga mat.

    Ha det gott i dubbel bemärkelse; Anna

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*