Smörsås till goda älgköttet

Peter och Frida kom hem på middag idag och de önskade fläskfilé och själv ville jag provsmaka älgköttet. Potatis och morötter åkte i ugnen och efter det fick jag problem när jag skulle göra beasås och inte hade några ägg. Då fick det bli smörsås (beurre blanc) istället och jag testade det här receptet , nästan. Jag tog rosépepparkorn, timjankvistar, vanlig gul lök och creme fraiche i min sås och kryddade med dragon för att komma så nära en beasås som möjligt. Men det kommer ofta ett men, ställ inte tillbaka såskastrullen på varma plattan för då krackar den ihop direkt. Stackars Olle som kom senare till middagen fick smaka på den såsen, den repade sig lite med nytt smör. Hur gör man annars? Grädde?
Älgköttet vann smaktestet rejält, det smakade såå mycket mer, det måste bero på tallskotten!

Nu puttrar det små feta lammköttben på spisen och kanske det blir “får i kål” av det imorgon.
Jag är nog den enda som gör glädjeskutt över den maten i familjen så om jag är på gosidan så gör jag väl köttsoppa istället.

6 Kommentarer

 1. Oj vad gott det där såg ut! 😛

 2. Hej du. Kom ihåg när mamma kokade får-i-kål när jag var liten. Jag längtade inte direkt efter middag dom dagarna….Kanske något man skulle gilla som vuxen. Smaken har ju ändrats med åren.

 3. Nette det var inte så tokigt heller!

  Kerstin: Jag håller med, det luktade apa i hela huset tyckte jag!Men det är det där med smaken och åldern hm…..

 4. Hej Karin.
  Du kan prova att vispa lite kallvatten i hörnet i en liten liten stråle eller en isbit och vispa. Det brukar funka. Saknar dig!

 5. Jag väntar på en kokbok skriven av dig… Jag VILL ha en sån i mitt kök! Skulle vara så enkelt att laga mat då :))
  Kramis från Marie W

 6. Kajsa:Vad kul att du "tittar in", saknar dig också och funderar ofta hur du har det, vi borde ses nåt!
  Tack för tipset med såsen, märks att du kockat på restaurang!
  Kram kram Kajsa

  Marie: Ha ha du är alltid så full av roligheter du!Men gör jag en kokbok någon gång ska jag trycka boken i ett ex. och då får DU den!
  Kram kram till dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*