Hallonmoussetårta

Här kommer efterrätten som jag bara plockade fram ur frysen för den gjorde jag i början på veckan. Receptet hittade jag hos “KalasgottJennie” men jag tog hallon istället för blåbär. Tyvärr gräddade jag bottnen för länge så den blev lite för hård men vännerna hade pigga tänder !

Chokladbotten
200g smör
3 ägg
4 ½ dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
½ dl ljus sirap 
1 dl kakao
2 krm salt
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 hackade dubbeldaim

Smält matfett och ställ det åt sidan.
Rör snabbt ihop ägg, socker, sirap, kakao, salt och mjöl med en slev.
Tillsätt matfett, mjölk och den hackade daimen.
Häll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd form.
Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 1 timme (45 min hade varit lagom i min ugn)

Hallonmousse
• 4 gelatinblad
• 250g frusna hallon
• 2 msk vatten
• 2 dl strösocker
• 2 msk vaniljsocker
• 4 dl vispgrädde
• 3 dl turkisk yoghurt 


Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.
Koka upp blåbär, vatten och socker.
Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i bärpurén.
Låt svalna en aning.
Vispa grädden hårt och rör i yoghurten. 
Under kraftigt vispning, häll i en stråle ner båbärspuréen i gräddyoghurten.
Häll moussen i formen och täck med bakplåtspapper på kanterna.
Frys tårtan.

Tag fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur 5 timmar eller i kylen 12 timmar innan servering.
Jag garnerade med en hackad dubbeldaim och hallon.

Ja det var hela middagen det mina vänner och ha en skön lördag!


2 Kommentarer

  1. Mmm, den där är himla god, har också gjort den med hallon, mums!

  2. Jessica: Ja jag ska göra den igen men då ska jag grädda botten mindre!

Lämna ett svar till Jessica Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*