Mandelbiscotti

De här skorporna doppade i kall mjölk är inte det jag behöver just nu men hjälp vad gott det är. Förra året gjorde jag skorpor med saffran i men de här blev lika goda och passar bra nu när saffranet är tokdyrt. Receptet kommer från Icakuriren men jag ändrade lite för jag hade inget råsocker hemma så det fick bli det vanliga vita.

MANDELBISCOTTI
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
4 ägg 
3-4 droppar bittermandelolja 
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 nypor salt
3 dl rostade hela mandlar

1.Rör matfett och socker och vispa i äggen ett i sänder.

2.Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, och salt och vänd ner det i äggsmeten och rör tills det blir en slät deg.

3.Rosta i torr panna hela oskalade mandlar, hacka dem grovt och blanda ner dom +bittermandeloljan i degen.

4.Rulla ut degen till 4 längder, lika långa som en plåt. 

5.Lägg längderna på papprade plåtar, platta till varje längd lite.

♥ Grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 12-15 minuter i 200 graders ugnsvärme.

♥ Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare cirka 12-15 minuter.

Längderna ska vara genomgräddade och helt torra i mitten när de tas ut.
Skär längderna i sneda bitar och låt dem ligga kvar på plåtarna.

♥ Sänk värmen till 100 grader och låt kakorna torka ytterligare 10 -30 minuter beroende på hur tjocka skorpor du gör.

På lördagkväll och natt blir det innebandycup i Fränsta och både ungarna, deras kompisar och pojkvänner ska spela i samma lag och då blir det till att tjoa och heja.
Nu funderar jag på någon god middag tills i morgon då ungdomarna kommer hem…….det lutar åt fondue

9 Kommentarer

  1. Jag gör ofta biscotti med saffran, doppade till hälften i choklad och ger bort i julklapp. Det är himla gott att ha till kaffet och känns juligt 🙂
    Ha en skön kväll!

  2. Måste prova detta recept! Låter ljuvligt!
    Saffranet är så dyrt i år så det är inte klokt! /Lillsnörpa

  3. Har aldrig gjort biscotti, kanske dags att pröva. Ja, saffran är alldeles för dyrt. Gjorde saffransbullar idag, med 2 pkt saffran, inte billigt 🙁

  4. Vilken härlig bild Karin, full med julkänsla

  5. Mandelbiscotti får jag ta och prova när jag kommer hem! Är ju riktigt gott att doppa i mjölk, det brukar jag göra hos mormor 🙂

  6. Oj, så duktiga alla är 🙂

  7. jag gjorde också saffransskorpor i fjol men i år så går det dock bort här också.
    Ha bakat 2 svängar med saffransbullar, 4 påsar saffran köpte jag och höll på svimma när jag skulle betala så nu blir det inge mera..
    Ha prövade att göra chokladbiscotti också och dom va försvinnande goda..
    I kväll blir det att gå och se dotterns lucia fest på folkets hus här i bjurholm, ska bli jättekul.
    Ha det gott min vän
    Önskar dig en trevlig helg

  8. Hej Karin!
    Många inspirerande bilder och härliga recept som alltid =) Ville bara titta in och önska dej en riktigt God Jul och ett gott slut på 2009.
    Såg att du sökt min blogg, som nu är ett minne blott då jag släckt den. Varken tid, kraft eller ork fanns för den så då blev det så, kanske i framtiden det kommer en ny , den som lever får se.
    Kram på dej! Kicki ( fd Huset på backen)

  9. KARIN: Åh vad gott med choklad på och det är ju så kul att både få och ge bort det som är hemgjort!

    LILLSNÖRPA: Testa du och jag ska kolla in din blogg!

    MARTINA:Det är lätt som en plätt men saffran är bra gott det också, synd det där med priset!

    NADJA: Tack Nadja men det är så mycket svårare att fota nu när det är mörkt hela tiden!

    EMMA: Ja det har minskat så väldigt i min burk , förstår inte…….

    HELLS BITCHES: Nu blev jag riktigt nyfiken på din blogg!

    THERESE: Åh vad gott det lät med choklad , det får jag testa nån gång. Vad mysigt med Lucia, jag lyckas missa det på alla förskolor jag jobbar på.
    Ta det lugnt i julstöket!

    KICKI:Tack snälla du och jag önskar en riktigt God Jul till dig också och hoppas du får blogglust framöver, kramar Karin

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*